Ζευγάρι Γερμανών έφτιαξε σπίτι από βαγόνια τρένου (Photos)

Η Vanessa Stallbaum και ο Marco Stepniak αγαπούν τόσο πολύ τα τρένα που αποφάσισαν να μετατρέψουν 2 παλιά βαγόνια τρένου στο νέο τους σπίτι.

Το ζευγάρι των Γερμανών συναντήθηκε σε ένα τρένο και οι πρώτες τους διακοπές ήταν μια 4ήμερη εκδρομή με τρένο από το Βερολίνο στο Καζακστάν, κι έτσι όταν ο Marco πρότεινε στην κοπέλα του να χτίσουν το σπίτι τους γύρω από 2 βαγόνια τρένου, εκείνη συμφώνησε αμέσως. Ο 34χρονος είχε αυτή την τρελή ιδέα πριν από 15 χρόνια, όταν παρευρέθηκε σε μια λέσχη νεολαίας κοντά στην γενέτειρα πόλη του, Herten. Η συγκεκριμένη λέσχη είχε στηθεί μέσα σε δύο παλαιά βαγόνια τρένου και θυμάται πως σκεφτόταν πως κάποιος θα μπορούσε ακόμη και να ζήσει σε αυτά.

Αγόρασαν λοιπόν 2 παλιά βαγόνια τρένου του 1974 και του 1975 από την Ελβετία, τα οποία τους κόστισαν μόνο 20.000 ευρώ, αλλά πλήρωσαν και άλλα 26.000 ευρώ για να τα μεταφέρουν από την Ελβετία στην Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο καινούργια βαγόνια θα κόστιζαν περίπου 500.000 ευρώ, όμως το ζευγάρι στάθηκε τυχερό αφού βρήκε τα φθηνά μεταχειρισμένα βαγόνια σε μια αγγελία μέσω Internet.

Στη συνέχεια πήραν έναν αρχιτέκτονα για να σχεδιάσει το σπίτι που είχαν στο μυαλό τους και το οποίο είχαν απεικονίσει σε ζωγραφιές. Από ψηλά, το ιδιόμορφο αυτό σπίτι έχει το σχήμα του γράμματος «Η», με τα δύο βαγόνια να ενώνονται από ένα μεγάλο σαλόνι που βρίσκεται ανάμεσα τους.

Τελικά, το να μετατρέψουν τα δύο βαγόνια αντίκες σε σπίτι ήταν πολύ πιο δύσκολο και ακριβό απ’ ότι περίμεναν, όμως αυτό δεν τους πτόησε και με την βοήθεια μερικών φίλων και του πατέρα του Marco, το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα!