Σκρουτζ Μακ Ντακ: Ο πιο πλούσιος τσιγκούνης του κόσμου!

Scrooge McDuck

Τον γνωρίσαμε ως το πιο αγαπητό τσιγκούνη όλων των εποχών, ο Σκρουτζ Μακ Ντακ έμεινε στην ιστορία ως ο πιο σφιχτοχέρης θείος! Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» όμως οι οικονομίες του έπιασαν τόπο!

Η συμπαθής πάπια, την περυσινή χρονιά υπήρξε φειδωλός όσο ποτέ και με περιουσία που αγγίζει τα 31,4 δισ. ευρώ, καταλαμβάνει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Πολλοί ίσως να ήταν αυτοί που πίστευα πως ο Mr Monopoly – η γνωστή φιγούρα του ομώνυμου επιτραπέζιου παιχνιδιού – θα βρισκόταν στην κορυφή.

Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας των κτηματομεσιτικών δραστηριοτήτων του, ο ίδιος περνά λίγο καιρό στη φυλακή.

Άλλωστε, διαχειρίζονται υπέρογκα ποσά με ζηλευτή ευκολία και το αφιερώνει θέμα σ’ αυτούς Η λίστα με τους πιο πλούσιους φανταστικούς χαρακτήρες συγκεντρώνει συνολικά 93,5 δισ. ευρώ, περίπου 20% περισσότερο από την περυσινή χρονιά – ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίαs!

Η λίστα «Fictional 15» του περιοδικού «Forbes» κάθε χρόνο υπολογίζει… κατά προσέγγιση τον πλούτο των πιο διάσημων φανταστικών ηρώων, με βάση τα όσα γνωρίζει το κοινό για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Γνωρίζοντας π.χ. ότι η περιουσία του Σκρουτζ Μακ Ντακ αποτελείται από χρυσά νομίσματα, μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει γιατί εφέτος, που η τιμή του χρυσού είναι στα ύψη, βρίσκεται και ο δημοφιλής ήρωας του Walt Disney στην κορυφή της λίστας του περιοδικού.

Αντίστοιχα, για όσους από τους ήρωες είναι γνωστό πού έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους, το ύψος της περιουσίας τους υπολογίζεται με τις τρέχουσες τιμές των μετοχών που έχουν στα χέρια τους ή από το αντικείμενο της οικογενειακής επιχείρησης, όπως π.χ. στην περίπτωση του Τζεντ Κλάμπετ, ιδιοκτήτη της εταιρείας Clampett Oil.

Σε εποχή οικονομικής κρίσης, οι φανταστικοί χαρακτήρες, που έγιναν γνωστοί μέσα από ταινίες και βιβλία, μπορούν να δώσουν παραδείγματα και συμβουλές.

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook