10 λόγοι που κάνουν το πρωινό γεύμα απαραίτητο

Πρωινό

Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Ναι είναι αλήθεια, το πρωινό μπορεί να σας φτιάξει ή να σας χαλάσει μια δίαιτα, γιατί δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η παράλειψη του πρωινού είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος ας το ξανασκεφτείτε!

Εδώ είναι οι σπουδαιότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε σίγουρα το πρωινό, κάθε μέρα.

  • 1. Μην μένετε νηστικοί για ώρες

Το σώμα σας αντιδρά στο να μένετε νηστικοί για αρκετές ώρες, με την επιβράδυνση του ρυθμού μεταβολισμού του. Τρώγοντας πρωινό, ξυπνάτε το μεταβολισμό σας και ο κινητήρας του οργανισμού σας παίρνει μπρος, καίγοντας τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να χάσετε βάρος.

  • 2. Τρώτε περισσότερο, ζυγίζετε λιγότερο

Οι έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν βάρος, χωρίς να το ξαναπάρουν. Όταν παραλείπετε γεύματα, είστε τόσο πεινασμένοι ώστε το μεσημέρι μπορεί να φάτε τα πάντα! Έρευνα που διεξήχθη στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου έχει δείξει ότι η κατανάλωση δημητριακών το πρωί βοηθά στην ενίσχυση της απώλειας βάρους.

  • 3. Σας ενδιαφέρει να είστε καλύτεροι στη δουλειά και στο σχολείο;

Το πρωινό σας βοηθά να ξυπνήσετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι περισσότερο σε εγρήγορση και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ από ό,τι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό. Αντίθετα, ένα πεινασμένο παιδί μπορεί να είναι απαθές ή και οξύθυμο όταν έρχεται αντιμέτωπο με δύσκολα καθήκοντα. Το πρωινό είναι το κλειδί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενήλικες χρειάζονται το πρωινό όσο και τα παιδιά.

Κοινοποιήστε στο Facebook