Οι 12 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία

12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (2)

Στα βάθη των αιώνων, οι άνθρωποι έχουν υποφέρει από μια τρομακτική «ποικιλία» όσο αφορά τον τρόπο θανάτου. Η συγκεκριμένη λίστα συνεχώς αυξάνεται, αλλά ας δούμε ενδεικτικά μερικούς από τους πιο παράξενους θανάτους στην ιστορία.

Το 892…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (1)

Ο «Sigurd the Mighty of Orkney» έδεσε το κεφάλι του νικημένου εχθρού του στη σέλα του αλόγου του. Την ώρα που κάλπαζε, τα δόντια του αποκεφαλισμένου κεφαλιού έγδαραν το πόδι του και προκάλεσαν τελικά μια θανατηφόρα μόλυνση.

Το 1327…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (2)

Ο Edward II της Αγγλίας δολοφονήθηκε μέσω της διείσδυσης ένας καυτού σίδερου στον πρωκτό του.

Το 1478…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (3)

Ο George Plantagenet, δούκας του Clarence, επρόκειτο να εκτελεσθεί. Η τελευταία του επιθυμία; Να πνιγεί σε ένα βαρέλι του κρασιού.

Το 1649…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (4)

Ο Sir Arthur Aston χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με το ξυλινο πόδι του.

Το 1771…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (5)

Ο Adolf Fredrik, βασιλιάς της Σουηδίας, έφαγε μέχρι θανάτου! Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, καπνιστές ρέγγες, χαβιάρι, ξινό λάχανο, σαμπάνια και δεκατέσσερις μερίδες του αγαπημένου του επιδορπίου, semla (μια παραδοσιακή ζύμη της Βόρειας Ευρωπης) σε ένα μπολ καυτού γάλακτος. Έχει μείνει γνωστός στη Σουηδία ως «ο βασιλιάς που έφαγε μέχρι θανάτου».

Το 1814…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (6)

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη «London Beer Flood», όπου 323.000 γαλλόνια μπύρας από την Meux and Company Brewery ξεχύθηκαν από τις δεξαμενές της στους δρόμους.

Το 1940…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (7)

Ο Marcus Garvey πέθανε όταν υπέστη δύο εγκεφαλικά, αφού προηγουμένως είχε διαβάσει την πρόωρη, αρνητική νεκρολογία του.

Το 1947…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (8)

Οι διαβόητοι αποθησαυριστές, αδελφοί Collyer, βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ο Langley, ο νεώτερος, πέθανε αφού παγιδεύτηκε σε δική του παγίδα και καταπλακώθηκε από βιβλία, εφημερίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Μερικές ημέρες αργότερα, ο τυφλός και παράλυτος αδελφός του Homer πέθανε από λιμό.

Το 1960…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (9)

Ο Alan Stacey, επαγγελματίας οδηγός αγώνων, έχασε τον έλεγχο και σκοτώθηκε σε τρακάρισμα κατά τη διάρκεια του Βέλγικου Grand Prix, εξαιτίας ενός πουλιού που έπεσε στο πρόσωπο του.

Το 1974…
12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (10)

Ο Basil Brown, υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, πέθανε από υπερβολική δόση βιταμίνης Α, αφού έπινε 3,8 λίτρα χυμό καρότου κάθε μέρα επί δέκα συνεχόμενες μέρες με αποτέλεσμα να καταστρέψει το συκώτι του.

Το 1998…

12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (11)
Μια ολόκληρη ομάδα ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από αστραπή κατά τη διάρκεια ενός ματς στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο. Η γηπεδούχος ομάδα από την άλλη, δεν έπαθε τίποτα!

Το 2010…

12 παράξενοι θάνατοι στην ιστορία (12)
Ο Ρώσος Vladimir Ladyzhensky πέθανε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σάουνας στην Φιλανδία, αφού είχε κάτσει 6 λεπτά στην σάουνα σε θερμοκρασία 110 °C.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.