Γιατί «πετάει» το μάτι μου;

Μάτι

Οι περισσότεροι από εμάς μόλις νιώσουμε το μάτι μας να “πετάει” συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποιον θα συναντήσουμε. Μάλιστα ανάλογα με το αν πετάει το δεξί ή το αριστερό υποθέτουμε οτι θα δούμε κάποιον που θέλουμε ή που δεν θέλουμε, αντίστοιχα.

Η ιατρική επιστήμη δεν δέχεται σε καμμία περιπτωση ότι το μάτι που “πετάει” προφητεύει κάποια συνάντηση, αλλά επί της ουσίας βέβαια δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Μια εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι το “πέταγμα” του ματιού συνδέεται με το υπέρμετρο άγχος.

‘Οταν “πεταρίζει” το μάτι μας, αυτό που συμβαίνει είναι μικρές ακούσιες συσπάσεις κάποιων γραμμωτών μυών. Οι συσπάσεις αυτές δεν ελέγχονται από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει τρόπος να τις σταματήσει, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτούνται από το στρες.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν το μάτι μας να “πεταει”, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς, είναι η κούραση, η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση αλκοόολ, ακόμη και αλλεργίες. Γι αυτό , συμβουλεύουν, την επόμενη φορά που θα μας συμβεί, ας χαλαρώσουμε και ας φροντίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας.

Επίσης συμπληρώνουν πως αν το μάτι συνεχίσει να “πετάει” για περισσότερες από 3 ημέρες ασταμάτητα τότε μάλλον μιλάμε για “νευρικό τικ”, οπότε ένας νευρολόγος θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές.

Όλα αυτά αποτελούν την άποψη της επιστήμης. Αν η δική σας εμπειρία λέει πως πράγματι το “πετάρισμα” του ματιού συνδέεται με μια ξαφνική – επιθυμητή ή μη- συνάντηση, τότε εμπιστευτείτε την!

Πηγή: Pyles.tv