Ikariam – Ζήσε στην αρχαιότητα!

Ikariam

Ο ήχος της θάλασσας, μια απέραντη παραλία και ήλιος! Σε κάποιο μικρό νησάκι, κάπου στη Μεσόγειο, ένας αρχαίος πολιτισμός ανθίζει! Υπό την ηγεμονία σας ξεκινά μια εποχή πλούτου και επεκτατισμού.

Ξεκινώντας το Ikariam, η μόνη σας ιδιοκτησία είναι ένα μικρό κομμάτι γης, σε μια ακτή. Μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε μια αναπτυσσόμενη πόλη και πρωτεύουσα μιας παντοδύναμης νησιωτικής αυτοκρατορίας;

Ikariam (2)

Στα νησιά του Ikariam κατανέμονται πέντε πόροι: Οικοδομικό Υλικό, Κρασί, Μάρμαρο, Κρυστάλλινο Γυαλί και Θείο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οπωσδήποτε θα χρειαστείτε πολύ οικοδομικό υλικό, γι’αυτό θα πρέπει να διορίσετε εργάτες προκειμένου να πάρετε οικοδομικό υλικό και να επεκτείνετε τα αποθέματα πόρων μαζί με άλλους παίκτες στο νησί!

Ikariam (3)

Αφότου έχετε ταξινομίσει τις προμήθειες των πόρων σας, μπορείτε να αρχίσετε να επεκτείνετε την πόλη σας με την Ακαδημία, όπου μπορείτε να κάνετε τρομερές ανακαλύψεις κι εφευρέσεις, τους Στρατώνες όπου μπορείτε να εκπαιδεύσετε στρατιώτες, καθώς επίσης και χτίζοντας ένα εμπορικό λιμάνι κι εμπορικά πλοία, κάτι που θα σας επιτρέψει να εμπορεύεστε πόρους και αγαθά με άλλους παίκτες.

Βέβαια κάθε επιτυχημένος ηγέτης έχει πάντα δίπλα του ικανούς συμβούλους. Έτσι κι εσείς, έχετε στο πλευρό σας τέσσερις έμπιστους σύμβουλους για να σας δίνουν όλες τις επίκαιρες πληροφορίες, ώστε να έχετε πάντα το προβάδισμα.

Ikariam (4)

Στοιχεία που κάνουν το Ikariam να ξεχωρίζει:

– Απλό ξεκίνημα
Αρχικά είναι απλό να βοηθήσεις τον ενθουσιασμένο λαό σου να αναπτυχθεί. Με τον καιρό οι απαιτήσεις αυξάνονται. Για να αποκτάς αρκετές πρώτες ύλες, πρέπει να ιδρύεις αποικίες. Με τις έρευνες, η ζωή απλοποιείται.

– Ενδείκνυται και για παίκτες που δεν παίζουν συχνά
Ο λαός σου εργάζεται και χωρίς εσένα. Ως κυρίαρχος, μπορείς να κάνεις και από κανένα διάλειμμα, χωρίς να κινδυνεύουν τα επιτεύγματά σου.

– Gameplay βασισμένο σε συνεργασία
Μαζί με άλλους είσαι πιο δυνατός. Υπόγραψε πολιτισμικές ή εμπορικές συνθήκες ή γίνε μέλος συμμαχίας. Χωρίς την υποστήριξη άλλων λαών, ο λαός σου δεν έχει μέλλον.

– Συνεχής εξέλιξη με το σύστημα έρευνας
Αμέτρητοι έξυπνοι εφευρέτες φτιάχνουν περίπλοκα μηχανήματα και επικίνδυνα όπλα. Με πολιτισμικά και οικονομικά επιτεύγματα διασφαλίζεις το υψηλό βιοτικό επίπεδο του λαού σου και έτσι έχεις στην διάθεσή σου ευχαριστημένους εργάτες.

– Προσομοίωση οικονομίας
Ακόμη κι ο πιο τρανός στρατηγός εξαρτάται από το εμπόριο. Σε ένα πολύπλοκο οικονομικό σύστημα, μπορείς να αναπτύξεις μια εμπορική αυτοκρατορία. Μην είσαι όμως άπληστος, οι κάτοικοι του νησιού μοιράζονται τους πόρους και τις τοποθεσίες παραγωγής.

– Φροντισμένα γραφικά
Η ακμάζουσα μητρόπολη είναι λεπτομερώς δομημένη. Σύντομα θα βρεις αμέτρητα χρήσιμα και πολυτελή κτίρια στους δρόμους της πόλης σου. Η προβολή του νησιού σου παρέχει επίσης χρήσιμες πληροφορίες, όπως, π.χ. ποιος γείτονας έχει μπλοκαρισμένο λιμάνι και ποιος αντιμετωπίζει επιθέσεις ή κατοχή στην πόλη του.

Δείτε τα επίσης εξαιρετικά παιχνίδια: