Το αερόθερμο του μέλλοντος

Το αερόθερμο του μέλλοντος (3)

Το Dyson Hot αποτελεί μια αθόρυβη συσκευή φτιαγμένη από ειδικά θερμοπλαστικά υλικά, που χρησιμοποιούνται σε ασπίδες, προφυλακτήρες αυτοκινήτων και κράνη, η οποία μιμείται την τεχνολογία των κινητήρων αεροσκαφών.

Το αερόθερμο του μέλλοντος (4)

Η εταιρεία υπόσχεται πως η θερμοκρασία του δωματίου μπορεί να φτάσει έως και τους 37οC, χωρίς τη μυρωδιά της καμένης σκόνης που αφήνουν τα συμβατικά αερόθερμα.

H Dyson, το 2009 παρουσίασε τους πρώτους ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια. Φέτος, σκοπεύει να αλλάξει μια για πάντα και τα αερόθερμα, με το νέο Dyson Hot AM04.

Ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία των Air Multiplier, στη βάση του υπάρχει ένα πολύ μικρό και ενεργειακά αποδοτικό μοτέρ, το οποίο προωθεί τον αέρα στην αεροδυναμική κυκλική ράμπα όπου τον ενισχύει έξι φορές, ζεσταίνει τον αέρα στη βάση με τη βοήθεια ενός κεραμικού στοιχείου και στη συνέχεια τον προωθεί ταχύτατα σε όλο το δωμάτιο.

Στην περίπτωση ατυχήματος (πχ. αν πέσει στο πάτωμα) η λειτουργία του σταματάει αυτόματα, διαθέτει έξυπνο θερμοστάτη για να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου σου, ασύρματο τηλεχειριστήριο, ενώ το καλοκαίρι μπορεί επίσης να σε δροσίσει για να μην χρειάζεσαι ξεχωριστό Air Multiplier.

Ο σερ Τζέιμς Ντάισον εξηγεί: “Κατασκευάσαμε εκατοντάδες πρότυπα ώσπου να καταφέρουμε να αναπτύξουμε ένα αερόθερμο ικανό να ζεσταίνει ένα δωμάτιο ταχύτερα από κάθε άλλο. Τα υπάρχοντα αερόθερμα διαθέτουν ανεπαρκή μοτέρ ή σχάρες που προσελκύουν τη σκόνη. Μάλιστα τις περισσότερες φορές όσο αυξάνεται η θερμοκρασία των συγκεκριμένων συσκευών διαχέεται στον χώρο περισσότερο μια μυρωδιά καμένου παρά η θερμότητα”.

Σύμφωνα με τον επινοητή του αερόθερμου του μέλλοντος, η συσκευή διαθέτει έναν εσωτερικό θερμοστάτη ο οποίος της επιτρέπει να διαχέει στον χώρο κύμα θερμότητας μεταξύ ενός και 37 βαθμών Κελσίου. Για το ξεκίνημά της μάλιστα απαιτείται η θερμοκρασία δωματίου να είναι χαμηλότερη από την επιθυμητή.

Το αερόθερμο του μέλλοντος (2)

Το Dyson Hot ενεργοποιείται βάσει της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στους κινητήρες αεροσκαφών αντλώντας αέρα από τη βάση. Στη συνέχεια αυτός θερμαίνεται με τη βοήθεια κεραμικών βότσαλων στο εσωτερικό του οβάλ ανοίγματος και απελευθερώνεται ομοιόμορφα στην ατμόσφαιρα καθώς η συσκευή έχει τη δυνατότητα να παραμένει σταθερή ή να κινείται προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.

Το ακρυλονιτρίλιο βουταδιένιο στυρένιο (ABS) από το οποίο είναι φτιαγμένο το επαναστατικό αερόθερμο διατηρεί χαμηλή τη θερμοκρασία της επιφάνειάς του αυξάνοντας έτσι την ασφάλειά του κατά το άγγιγμα. Το ύψος του κοίλου αερόθερμου αγγίζει τα 60 εκατοστά και το βάρος του τα 2,5 κιλά. Το Dyson Hot διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές, ενώ η τιμή του υπολογίζεται περί τα 300 ευρώ.

Πηγή: deltiokairou.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook