Απαντήσεις σε 6 συχνά διλήμματα

Αναποφάσιστη Γυναίκα

Να κοιμάστε περισσότερο ή να κινείστε; Να τρώτε ένα ντόνατ το πρωί ή τίποτα; Δείτε τις απαντήσεις σε διάφορα συχνά διλήμματα που μπορεί να σας απασχολούν.

  • 1. Να κοιμάμαι μια ώρα περισσότερο ή να σηκώνομαι και να κινούμαι;

Καλύτερη επιλογή: Να κινείστε. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οκτώ ώρες ύπνου δεν είναι τόσο απαραίτητες για την καλή υγεία, όσο η τακτική άσκηση.

Αλλά: Εάν στερείστε τον ύπνο, αν έχετε ένα νέο μωρό «δεν αξίζει να θυσιάσετε τον ύπνο για την άσκηση», λένε οι ειδικοί. Εκτός από την κούραση και την δυσκολία στην συγκέντρωση, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη, την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και στον διαβήτη.

  • 2. Να φάω το πρωί ένα ντόνατ ή να μην φάω τίποτα;

Καλύτερη επιλογή: Ντόνατ. Μπορεί να έχετε φύγει γρήγορα από το σπίτι χωρίς να φάτε πρωινό και φτάνετε στη δουλειά σας και το πρώτο που βλέπετε μπροστά σας είναι ένας δίσκος με ντόνατς. Τι κάνετε; Τρώτε! Αν δεν έχετε φάει για πάνω από οκτώ ώρες, ίσως αισθάνεστε πεινασμένοι, και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να μην σας βοηθούν να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας.

Αλλά: Για να αντισταθμίσετε ορισμένα από τα μειονεκτήματα του ντόνατ (είναι γεμάτο με trans λίπη), πιείτε ταυτόχρονα ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε κάποια πρωτεΐνη.

Κοινοποιήστε στο Facebook