Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας

Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας (1)

Είναι γνωστό πως οι Ιάπωνες σε θέματα τεχνολογίας είναι πολύ μπροστά. Τόσο, που έχουν ήδη φτάσει στη δημιουργία της κομμώτριας… ρομπότ!

Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας (2)

Όπως λοιπόν πηγαίνουμε το αυτοκίνητο στο αυτόματο πλύσιμο, έτσι θα καθόμαστε και στο λουτήρα και θα αφήνουμε στο κεφάλι μας στην κομμώτρια με τα… 24 δάχτυλα, για λούσει και να στεγνώσει τα μαλλιά μας.

Το νέο ρομπότ παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CEATEC στο Τόκιο. Μαζί του παρουσιάστηκαν επίσης το ρομπότ που κάνει ποδήλατο, ο ρομποτικός γιατρός και τα ρομποτικά αρκουδάκια!

Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας (3)

Το ρομπότ-κομμώτρια (ή μάλλον βοηθός κομμώτριας), που είναι προϊόν της εταιρίας Panasonic, χρησιμοποιεί άκρως εξελιγμένα και ευαίσθητα μηχανικά δάχτυλα για να κάνει μασάζ στο κεφάλι του πελάτη, ενώ το λούζει με νερό και σαμπουάν, περίπου όπως ένα πλυντήριο οχημάτων πλένει ένα αυτοκίνητο, ενώ μετά το στεγνώνει.

Το ρομπότ που κάνει ποδήλατο έχει εξελιχθεί και πια δεν κάνει μόνο μικρούς κύκλους γύρω-γύρω, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ανεβαίνει και μια ανηφορική ράμπα.

Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας (4)

Κομμώτρια robot και άλλα θαύματα της τεχνολογίας (5)

Το ρομποτικό αρκουδάκι της Fujitsu έχει σχεδιαστεί για να κρατά συντροφιά σε παιδιά και σε μοναχικούς ενήλικους που δε λένε να μεγαλώσουν. Διαθέτει μια κρυφή κάμερα στην μύτη του, μαζί με άλλους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να ενεργοποιείται μόνο του, μόλις «βλέπει» ότι το πλησιάζουν άνθρωποι, οπότε τους κουνάει χαρούμενα το χέρι του.

Πηγή: newsit.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook