Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (3)

Δεν υπάρχουν μόνο μουσεία αφιερωμένα στις καλές τέχνες και τον πολιτισμό. Ορισμένα από αυτά «εστιάζουν» σε άλλες πτυχές της ζωής, όσο παράξενο, εκκεντρικό και εξωφρενικό κι αν είναι το «θέμα» τους.

1. Μουσείο βρύσης στο Πεκίνο
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (1)

Κι όμως καλά διαβάσατε. Στην Κίνα υπάρχει και μουσείο… βρύσης! Βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνο και μέσα σε αυτό θα βρείτε μέχρι και κουπόνια νερού που χρονολογούνται από την εποχή που ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία ύδρευσης στην πρωτεύουσα, Jingshi Tap Water Company.

Μην μπείτε όμως στον πειρασμό να… πιείτε νερό από κάποια βρύση. Οι κάτοικοι του Πεκίνου δε θα σας το συνιστούσαν…

2. Μουσείο… Κακών Τεχνών, ΗΠΑ
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (2)

Τα περισσότερα από 600 εκθέματα του συγκεκριμένου μουσείου δε θα τα δείτε ποτέ… στο Λούβρο! Το μουσείο «Κακών Τεχνών» βρίσκεται σε ένα παλιό υπόγειο στο Dedham της Μασαχουσέτης και δέχεται μόνο αντικείμενα «τέχνης», που είναι πολύ… κακόγουστα για να τα αγνοήσει κανείς!

3. Μουσείο κολάρων σκύλων, Αγγλία
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (3)

Το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου μισό εκατομμύριο φιλόζωοι και είναι το μοναδικό που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία. Τα περίπου 100 εκθέματά του χρονολογούνται πολλές δεκαετίες πίσω, «εξιστορώντας» την ιστορία των αξεσουάρ σκύλων από τους μεσαιωνικούς χρόνους.

4. Μουσείο μηχανών κουρέματος γκαζόν, Αγγλία
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (4)

Σε αυτό θα βρείτε από μηχανές που ανήκαν στον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέχρι τις πιο ακριβές μηχανές κουρέματος γκαζόν στον κόσμο!

5. Μουσείο… μαλλιών, Τουρκία
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (5)

Η πόλη Avanos, που βρίσκεται στην κεντρική Τουρκία, είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Προσφάτως όμως, έχει αποκτήσει «έξτρα» φήμη για το ασυνήθιστο μουσείο… μαλλιών της, που δημιούργησε ο αγγειοπλάστης Chez Galip.
Οι τοίχοι του χώρου στον οποίο εργάζεται «φιλοξενούν» τη μεγαλύτερη συλλογή… μαλλιών από περισσότερες από 16.000 γυναίκες, διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, μαζί με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

6. Μουσείο φαλλών, Ισλανδία
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (6)

Σε αυτό το μουσείο τα εκθέματα δεν είναι πορνογραφικού περιεχομένου. Μπορείτε όμως να δείτε 276 διαφορετικά… εκθέματα, που ανήκουν από το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο (2 millimeters) μέχρι σε μια φάλαινα φυσητήρα (1,7 μέτρα).

7. Μουσείο ψωμιού, Γερμανία
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (7)

Περισσότερα από 18.000 εκθέματα «λένε» την 6.000 ετών ιστορία του ψωμιού, από έργα τέχνης που ανήκουν σε καλλιτέχνες όπως οι Salvador Dali, Many Ray και Pablo Picasso, μέχρι αρχαία αντικείμενα αρτοποιίας από τη Λίθινη Εποχή.

8. Μουσείο αλατοπιπεριέρας, ΗΠΑ
Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου (8)

Η Andrea Ludden έχει εμμονή με τις αλατοπιπεριέρες και έχει περισσότερες από 22.000 σε μια ειδική προθήκη που κατασκεύασε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Βρίσκεται στο Gatlinburg του Τενεσί.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook