Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (11)

Καθώς ο παλιός ο χρόνος 2011, μας αφήνει σιγά – σιγά, το περιοδικό “Vanity Fair” υπολόγισε ότι του αξίζουν 18 αντικείμενα που θα μείνουν στην ιστορία. Δείτε 11 από αυτά, που εμείς με τη σειρά μας, ξεχωρίσαμε…

1. Μπλιαχ!

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (1)

Μετά από μήνες κλεισίματος της εφημερίδας του μεγιστάνα των μίντια, “News Of The World” Rupert Murdoch, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών βρωμάει ακόμα. Η πιο σιχαμερά κουτσομπολίστικη εφημερίδα έκλεισε ύστερα από 168 χρόνια.

2. No Jobs (πράγματι)

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (2)

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Apple χωρίς τον Steve Jobs. Το τραγικό υπέροχο για εκείνον είναι ότι παραιτήθηκε έξι εβδομάδες πριν από το θάνατό του και πρόλαβε να ζήσει την απεριόριστη αγάπη και ευγνωμοσύνη των θαυμαστών του.

3. Όπως έστρωσε, κοιμήθηκε

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (3)

Η χρονιά ήταν άκρως αποκαλυπτική όσον αφορά στις ερωτικές προτιμήσεις του πρώην διευθυντή του Δ.Ν.Τ., Dominique Strauss-Kahn. Παρά, πάντως, τον χείμαρρο των ειδήσεων, θα παραμείνει μυστήριο τι έγινε με την καμαριέρα στο New York Sofitel.

4. Με κοιτάς, πώς σε κοιτάω;

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (4)

Μετά την εικόνα χωρίς χιόνια και ύστερα από τον κρυστάλλινο ήχο του HD, η χρονιά προσπάθησε να ήταν και 3D.

5. Ho. Ho. Ho.

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (5)

Έχοντας χάσει 149 ημέρες αγωνιστικές ημέρες, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η κανονική περίοδος του NBA θα είναι αρκετά κοντή για το ύψος του αμερικανικού πρωταθλήματος. Η έναρξη του φετινού καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

6. Τα φώτα έκλεισαν στο φεγγάρι

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (6)

Ύστερα από 42 χρόνια και μία μέρα που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο “Atlantis” προσγειώθηκε για τελευταία φορά στις 21 Ιουλίου και κατευθύνθηκε προς το Εθνικό Μουσείο. Η NASA δεν έχει στο άμεσο μέλλον προγραμματίσει κάποιο διαστημικό πρόγραμμα.

7. Οι λάτρεις των φρεσκο-τυπωμένων μυθιστορημάτων θρηνούν

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (7)

Για πρώτη φορά το 2011 τα e – books ξεπέρασαν σε πωλήσεις στο Amazon τα… παλιά, μυρωδάτα, χάρτινα βιβλία.

8. Πίπα has a face

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (8)

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον γάμο της χρονιάς, της απλής Kate Middleton με τον πρίγκιπα William. Την ίδια ώρα άλλοι τόσοι άντρες γκούγκλαραν τις φωτογραφίες της αδερφής της, Pippa, και συγκεκριμένα του πίσω συστήματος της.

9. Παρέα με τα ψάρια

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (9)

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την 9η Σεπτεμβρίου ο Osama Bin Laden δολοφονήθηκε και φωτογραφήθηκε νεκρός προς ευχαρίστηση του Κογκρέσου. Με συνοπτικές διαδικασίες οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη θάλασσα, όπως άλλωστε ορίζει το Ισλάμ.

10. Πώς το πίνετε το τσάι σας, Πρόεδρε;

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (10)

Όση ζάχαρη και να βάζει στο τσάι του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, τόσο πιο πικρή είναι η γεύση των τελευταίων ποσοστών δημοτικότητας του. Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει το TEA party που ξαναπήρε τα πάνω του.

11. For her eyes only

Το 2011 μέσα από 18 αξέχαστα αντικείμενα (11)

Αν η Elizabeth Taylor είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας στη γη, σίγουρα ο Θεός έχει κρατήσει μια λαμπερή θέση για εκείνη στον παράδεισο.

Δείτε τα υπόλοιπα 7 αντικείμενα του 2011 στο ρεπορτάζ του Vanity Fair

Πηγή: cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook