Εγκαίνια για το πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο

Εγκαίνια για το πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο

Το υπερμέγεθες «ξενοδοχείο» της Βόρειας Κορέας, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό «Esquire» «το ασχημότερο κτίριο στην ιστορία της ανθρωπότητας», πρόκειται να ανοίξει με καθυστέρηση 23 ετών.

Το Ξενοδοχείο Ριουνγκιόνγκ είναι ψηλότερο από τον ουρανοξύστη της Κράισλερ στη Νέα Υόρκη και είναι κατασκευασμένο ολόκληρο από μπετόν. Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν το 1987 και ο στόχος ήταν να υψωθεί ένα κτίριο 105 ορόφων που θα μαρτυρούσε την ευημερία των Βορειοκορεατών.

Ενόψει των Ολυμπιακών του 1988, η Νότια Κορέα είχε κατασκευάσει ένα κτίριο 63 ορόφων, που ήταν το υψηλότερο στην Ασία, και η Βόρεια Κορέα απάντησε με το Ξενοδοχείο Ριουγκιόνγκ που ήταν 60 μέτρα ψηλότερο… Το κτίριο έφτασε το προγραμματισμένο ύψος, όμως έμεινε μια κενή πυραμίδα, με παράθυρα χωρίς τζάμια. Και τώρα, με καθυστέρηση 23 ετών από το πρόγραμμα, το Ξενοδοχείο Ριουνγκιόνγκ θα λειτουργήσει εν μέρει – ως συγκρότημα γραφείων αρχικά, αλλά στο τέλος μπορεί να ανοίξει και για τους τουρίστες.

Την επένδυση που θα το επιτρέψει, έκανε η αιγυπτιακή εταιρεία τηλεπικοινωνίας Orascom, η οποία κατασκευάζει στη Βόρεια Κορέα ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποιήστε στο Facebook