Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο (3)

Ο 72χρονος συνταξιούχος, Chandra Bahadur Dangi, από το Νεπάλ, έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά και δικαιολογημένα κατέχει το τίτλο του κοντύτερου άντρα στο κόσμο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ζυγίζει μόλις 12 κιλά!

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο (2)

Ειδικοί υποψιάζονται ότι ο 72χρονος πάσχει από αρχέγονο νανισμό, ο οποίος άρχισε από τη μήτρα της μητέρας του.

Ο κ. Dangi επισημαίνει ότι, αν και ανέκαθεν ντρεπόταν για το ύψος του, η επίσημη αναγνώριση από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Junrey Balawing από τις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει ύψος 59,93 εκατοστά. Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του 18χρονου Khagendra Thapa Magar, του οποίου το ύψος είναι 67 εκατοστά.

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο (1)

Ο κοντύτερος άνθρωπος που έχει ζήσει στο κόσμο ήταν ο Gul Mohammed από την Ινδία, ο οποίος είχε ύψος 57 εκατοστά και πέθανε σε ηλικία 40 ετών το 1997.

Ο κ. Dangi, ο οποίος ζούσε σε στο χωριό Reemkholi, βίωνε το πλήρη εξευτελισμό από τους συγχωριανούς του, καθώς οι γυναίκες τον κορόιδευαν και οι άντρες τον αποκαλούσαν «φρικιό».

Ειδική ομάδα των ρεκόρ Γκίνες θα μεταβεί στο Νεπάλ για να μετρήσει και επίσημα τον άντρα.

Ο 72χρονος έχει πέντε αδέρφια, όλα κανονικού ύψους, και ελπίζει να λάβει την επίσημη αναγνώριση για να δικαιωθεί για τα σκληρά χρόνια που έχει βιώσει.

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο (4)

«Ευελπιστώ πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Πλέον, θα είμαι διάσημος σε όλο τον κόσμο. Θέλω να επισκεφθώ ξένες χώρες και να γνωρίσω νέους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook