18 «μυστικά» που πρέπει να ξέρετε για τους άνδρες

Άνδρας

Ο σύντροφός σας ανατράφηκε ως ένας κλασσικός στωϊκός χαρακτήρας; Η συμπεριφορά του είναι για σας ένας δυσεπίλυτος γρίφος; Αν ναι, τότε διαβάστε τα παρακάτω «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να τον κατανοήσετε περισσότερο.

– Η ψυχολογία που εστιάζει στην ανάλυση των δύο φύλων έχει δείξει ότι οι άνδρες μιλούν ευκολότερα με έμμεσες αναφορές για τα συναισθήματά τους. Ρωτήστε τον λοιπόν, πώς θα φαντάζεται ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο ή τι σκέφτηκε την πρώτη φορά που σας είδε. Από τις απαντήσεις του θα καταλάβετε τι αισθάνεται για σας, και έτσι θα δεθείτε περισσότερο συναισθηματικά ως ζευγάρι.

– Ορισμένοι άνδρες προτιμούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω των πράξεών τους, παρά με λόγια. Μια έκφραση λοιπόν της αγάπης τους για σας, μπορεί να είναι βοηθώντας σας σε μικροδουλειές του σπιτιού ή οτιδήποτε θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο απλή.

– Οι άνδρες έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι φοβούνται τη δέσμευση. Αλλά μελέτες ψυχολογίας έχουν αποδείξει ότι ισχύει το αντίθετο: οι άνδρες θεωρούν ότι ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν να δεσμευθούν, αλλά αυτό είναι για καλό. Εξάλλου, δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα μεταξύ παντρεμένων ανδρών, αποκάλυψε ότι το 90% θα παντρευόταν ξανά την ίδια γυναίκα.

– Όταν συζητάμε με κάποιον, δεν είναι λίγες οι φορές που απαντάμε μηχανικά «ναι» ή «όχι» χωρίς πραγματικά να προσέχουμε τα λεγόμενα του συνομιλητή μας. Αλλά οι άνδρες δεν συμπεριφέρονται έτσι. Επειδή δεν απαντούν ή δεν παρεμβαίνουν όταν μιλάτε, δεν σημαίνει ότι δεν προσέχουν αυτά που λέτε. Μπορεί να προτιμούν να σας αφήσουν να ολοκληρώσετε τα λεγόμενά σας και να σκεφτούν τι και πως πρέπει να σας απαντήσουν.

– Οι άνδρες είναι γνωστό ότι δένονται πιο εύκολα όταν μοιράζονται κοινές εμπειρίες και δραστηριότητες, απ’ ότι όταν εκφράζουν τις σκέψεις ή τα συναισθήματά τους. Για πολλούς άνδρες, ένα ομαδικό άθλημα ή η ερωτική πράξη μπορεί να γίνουν το μέσο για να έρθουν πιο κοντά με τη σύντροφο ή τους φίλους τους.

– Ενώ οι δραστηριότητες με φίλους είναι σημαντικές, οι άνδρες χρειάζονται επίσης και χρόνο για τον εαυτό τους. Αν ο σύντροφός σας λοιπόν θέλει να παίξει μπάλα, να γυμναστεί ή να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει, ενθαρρύνετε τον και βρείτε χρόνο να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας. Όταν τα μέλη ενός ζευγαριού βρίσκουν χρόνο για τις ατομικές τους ανάγκες, έχουν και περισσότερα να μοιραστούν ως ζευγάρι.

– Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον σύντροφό σας, γνωρίστε τον πατέρα του. Ορισμένοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται μέσα σε μια σχέση, παρακολουθώντας και συμβουλευόμενοι τους μπαμπάδες τους. Η σχέση του πατέρα με τον γιο αλλά και ο τρόπος που ο πατέρας σχετίζεται με τη μητέρα, μπορεί να προβλέψει τον τρόπο που ο άνδρας θα ενταχθεί σε μια μελλοντική σχέση.

– Οι γυναίκες τείνουν να θυμούνται περισσότερο τα αρνητικά στοιχεία μιας σχέσης και μπορεί να δυσκολεύονται να διαχειριστούν συναισθήματα όπως το άγχος, η λύπη ή η αγωνία. Αντίθετα, οι άνδρες δύσκολα ανατρέχουν σε δυσάρεστες εμπειρίες και τείνουν γενικά να ξεπερνούν αποτυχημένες σχέσεις ευκολότερα. Οπότε, αν εσείς θυμάστε ακόμη τον τελευταίο σας καβγά, εκείνος μπορεί να τον έχει ξεχάσει ήδη!

– Οι άνδρες πολλές φορές δεν δίνουν σημασία στον τόνο της φωνής ή στις εκφράσεις του προσώπου του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι είστε λυπημένη ή ότι σας συμβαίνει κάτι άσχημο. Αν λοιπόν θέλετε να τον κάνετε να καταλάβει, μιλήστε του ευθέως.

– Το να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον εκτιμάται ή ότι είστε ευχαριστημένη με την συμπεριφορά του, μπορεί να επιφέρει μεγάλη διαφορά στη σχέση σας. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι πατεράδες εμπλέκονται άμεσα στην φροντίδα των παιδιών τους όταν η σύζυγος εκτιμά τη συνεισφορά του στην ανατροφή των παιδιών και τους αντιμετωπίζει ισότιμα στον γονεϊκό ρόλο.

– Δεν είναι μυστικό ότι η πλειοψηφία των ανδρών σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, συγκριτικά με το ένα τέταρτο των γυναικών. Οι άνδρες φαντάζονται την ερωτική πράξη συχνότερα από τις γυναίκες, και οι φαντασιώσεις τους είναι πολύπλοκες. Ωστόσο, άλλο η σκέψη και άλλο η πράξη.

– Είναι μύθος ότι το σεξ είναι απλώς σεξ για τους άνδρες. Για τους περισσότερους, το σεξ είναι μια πολύ σημαντική πράξη μεταξύ δύο συντρόφων. Και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες γυναίκες, οι άνδρες θεωρούν την ερωτική οικειότητα να είναι πιο εφικτή μέσα στο πλαίσιο μιας σταθερή ερωτικής σχέσης. Αυτό συμβαίνει διότι οι σύντροφοι σε μια μακροχρόνια σχέση γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, και ξέρουν πώς να προσφέρουν καλύτερη ερωτική ικανοποίηση, από έναν ευκαιριακό ερωτικό σύντροφο.

– Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι εκείνοι πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση στον έρωτα. Αλλά επίσης τους αρέσει να κάνει η σύντροφός τους το πρώτο βήμα. Μην ντρέπεστε λοιπόν να εξωτερικεύσετε τις διαθέσεις σας. Κάντε το πρώτο βήμα και μπορεί να απολαύσετε περισσότερο τον έρωτα.

– Μην σας προκαλεί έκπληξη. Οι άνδρες δεν έχουν πάντα όρεξη για σεξ. Όπως και οι γυναίκες, κι αυτοί αγχώνονται από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, τα οικογενειακά προβλήματα και τις οικονομικές υποχρεώσεις. Και φυσικά το άγχος είναι το χειρότερο κατασταλτικό της ερωτικής διάθεσης. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σας δεν έχει διάθεση για σεξ, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν ενδιαφέρετε για σας ερωτικά. Μπορεί απλώς να μην είναι σε καλή διάθεση.

– Η ικανοποίηση της συντρόφους του, είναι πολύ σημαντική για τους άνδρες. Αλλά δεν μπορούν να ξέρουν τι θέλετε απ’ αυτούς αν δεν τους το πείτε. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να εκφράσουν τι τους αρέσει στο σεξ. Αν τους το πείτε με απλά λόγια και χωρίς να τον προσβάλετε, θα σας ακούσει! Αν λοιπόν απολαμβάνετε το σεξ μαζί του, θα το απολαμβάνει και αυτός περισσότερο.

– Οι περισσότεροι άνδρες σε κάποια φάση της ζωής τους στρεσάρονται με την εξωτερική τους εμφάνιση, την φυσική τους κατάσταση και τις επιδόσεις τους στο σεξ. Αν μπορείτε να τον βοηθήσετε να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί στις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, τότε το σεξ θα γίνει πραγματικά πιο ποιοτικό.

– Αν ένας άνδρας αισθανθεί ότι δεν τον εκτιμάτε, τότε μπορεί να στραφεί αλλού. Για τον έναν μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα αναζητήσει ικανοποίηση στη δουλειά του, για τον άλλο να ασχοληθεί περισσότερο με το αγαπημένο του χόμπι και για κάποιον τρίτο να κάνει παράνομο δεσμό. Αν θέλετε να τα αποφύγετε όλα αυτά, μιλήστε μεταξύ σας, δείτε τι θέλετε ο ένας απ’ τον άλλο και ενισχύστε τη σχέση σας.

– Οι περισσότεροι άνδρες συνειδητοποιούν ότι η διάλυση μιας μακροχρόνιας σχέσης δεν συνεπάγεται απλώς την απώλεια της συντροφικότητας, αλλά το σύνολο της κοινή σας ζωής. Αν έχετε τη διάθεση να οικοδομήσετε μια ισχυρή μακροχρόνια σχέση, τότε και εκείνος θα συμπράξει μαζί σας!

Πηγή: in.gr

Otherside.gr Games