12 σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζεις να ερωτεύεσαι

Έρωτας

Μπορεί να σε εμπνεύσει και σίγουρα θα κάνει τη ζωή σου πιο όμορφη και πιο συναρπαστική. Ο έρωτας, όπως η φύση γύρω σου, ανθίζει την άνοιξη… Είσαι έτοιμος; Διάβασε πώς θα το καταλάβεις ότι ερωτεύεσαι…

Η καρδιά σου χτυπάει γρηγορότερα, νιώθεις το αίμα να κυλάει πιο δυνατά στις φλέβες σου και αρκεί απλώς να σε κοιτάξει ή να περάσεις από δίπλα σου για να γεμίσεις ενέργεια. Μπορεί να νομίζεις ότι φταίνε οι δυο εσπρέσο που ήπιες απανωτά, αλλά δεν είναι έτσι. Φταίει ο έρωτας.

“Όταν είσαι ερωτευμένος νιώθεις το ίδιο “ανεβασμένος” όπως θα ένιωθες αν έπαιρνες κοκαΐνη”, λέει η δρ Lucy Brown, νευροεπιστήμονας και καθηγήτρια στο Albert Einstein College of Medicine. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός σου παράγει περισσότερη ντοπαμίνη και περισσότερη νορεπινεφρίνη. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα σημάδια ότι αρχίζεις να ερωτεύεσαι. Διάβασε μερικά ακόμα…

  • 1. Το φαγητό δεν είναι πια προτεραιότητά σου

Περισσότερο από το φαγητό θέλεις το αντικείμενο του πόθου σου, σε σημείο που μπορεί να ξεχάσεις ακόμα και να φας και αυτό σημαίνει ότι χάνεις βάρος (δεν σε χάλασε…)

  • 2. Πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει

Δεν ξέρεις από πού προκύπτει αυτή η χαρά, αλλά τη νιώθεις. Και χαμογελάς…

  • 3. Είσαι πιο αφηρημένος απ’ ό,τι συνήθως

Στο μυαλό σου κυριαρχεί ένα και μόνο πρόσωπο. Φέρνεις συνέχεια στο μυαλό σου την εικόνα του, τι σου είπε, πώς σε κοίταξε, το χαμόγελό του… Ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αρκεί να είσαι προσεκτικός στη δουλειά σου (δεν θέλεις να βρεθείς άνεργος σε περίοδο κρίσης, έτσι δεν είναι;). Η εμμονή στον αγαπημένο σου οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης (ναι, το λέει η επιστήμη).

  • 4. Σου λείπει όταν δεν συναντιέστε

Ανυπομονείς να έρθει η ώρα να τον δεις κι αν αυτό δεν συμβεί νιώθεις απογοητευμένος, “σαν να σου έχουν κόψει τα φτερά”!

  • 5. Αλλάζει εύκολα και απότομα η διάθεσή σου

Αν δεν τον δεις στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού, σου χαλάει η διάθεση, ακόμα και ολόκληρη η μέρα. Και ξαφνικά με ένα sms ή ένα βλέμμα του πετάς και πάλι στα ουράνια…
Έρωτας

  • 6. Αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον και τον περιλαμβάνει…

Σου έχε περάσει απ΄το μυαλό ακόμα και πώς θα είναι τα παιδιά σας. Αλλά μην το πεις…

  • 7. Όλοι σου λένε ότι λάμπεις

Και δεν λένε ψέματα. Όπως το γέλιο έτσι και ο έρωτας μόνο καλό κάνει στον οργανισμό σου και σε αναζωογονεί.

  • 8. Φροντίζεις περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως την εμφάνισή σου

Περνάς περισσότερο χρόνο και από metrosexual μπροστά στον καθρέφτη και δεν λυπάσαι να ξοδέψεις τα (λίγα ή πολλά) λεφτά σου για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου. Για να μην πούμε για το γυμναστήριο που ξημεροβραδιάζεσαι…

  • 9. Ξαφνικά έγινες fan της τεχνολογίας…

Τσεκάρεις κάθε τόσο το κινητό, το e-mail, το Twitter, το Facebook και οπουδήποτε αλλού θα μπορούσε να σου έχει αφήσει μήνυμα.

  • 10. Τον κοιτάζεις επίμονα

“Τα μάτια λένε πολλά για όσα νιώθουμε”, λέει η δρ Brown. “Όταν είσαι ερωτευμένος, άθελά σου δεν μπορείς να κρατήσεις το βλέμμα σου μακριά από το αντικείμενο του πόθου σου”, εξηγεί (ξέρουμε, δόκτωρ, ξέρουμε!)

Έρωτας στο γραφείο

  • 11. Δεν σταματάς να τον αγγίζεις

Δεν τον κοιτάζεις απλώς… Όταν τον έχεις απέναντί σου θέλεις να τον αγγίξεις. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί όταν ήσουν μικρός έσπρωχνες ή τραβούσες τα μαλλιά όσων “αγαπούσες”. Όπως λέει η δρ Bianca Acevedo, επιστημονική συνεργάτης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, “όταν είμαστε ερωτευμένοι το σώμα μας ασυνείδητα γέρνει προς το σώμα του αγαπημένου μας. Είναι η φυσική και φυσιολογική εκδήλωση της επιθυμίας μας για συναισθηματική εγγύτητα”.

  • 12. Σκέφτεσαι αυτόν και μόνο αυτόν!

Σύμφωνα με την Brown, όταν είσαι ερωτευμένος δεν χωράει άλλος στο μυαλό σου, κάτι που δεν συμβαίνει όταν προσεγγίζεις κάποιον μόνο για το σεξ. Και δεν “παίζει το ματάκι σου”, ακόμα κι αν δίπλα σου περνάνε μοντέλα!

Πηγή: Cosmo.gr

Otherside.gr Games

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.