Ζώα που αποτελούν πηγή έμπνευσης

Σκύλος

Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση… Δείτε λοιπόν τις ιστορίες αξιαγάπητων τετράποδων που γνώρισαν τη σκληρή πλευρά της ζωής και βγήκαν νικητές.

Ζώα που αποτελούν πηγή έμπνευσης (1)

Ο Chiquito έμεινε παράλυτος από τη μέση και πίσω μετά από ρήξη δίσκου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει.

Σήμερα έχει ήδη τελειοποιήσει την δεξιότητα του στο να τρέχει και να αλωνίζει το σπίτι με τα πολύ δυνατά μπροστινά του πόδια, ενώ λατρεύει να χρησιμοποιεί πλέον και την καρέκλα του για να κάνει βόλτες και να εξερευνεί τον έξω κόσμο. Πηγαίνει παντού όσο πιο γρήγορα μπορεί, έχοντας την πιο αποφασιστική και αστεία φάτσα που έχετε δει.

Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει όταν ο Chiquito έρχεται ταχύτατα προς το μέρος του – Όταν τον βγάζεις έξω για βόλτα είναι σαν να εξαπλώνεται παντού το φως του ήλιου.

Η χελώνα ονόματι Gamera μπορεί να περπατήσει και πάλι χάρη στη ρόδα που της πρόσθεσαν στη θέση του μπροστινού ποδιού το οποίο χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί λόγω τραυματισμού. Η νέα ρόδα της επιτρέπει να κουβαλάει το σώμα της βάρους 8,5 κιλών, πράγμα που κάνει αυτή την 12χρονη χελώνα χαρούμενη όταν αναζητά την τροφή της.

Ο Naki’o είναι ο πρώτος σκύλος με 4 βιονικές πατούσες που λειτουργούν με φυσικό τρόπο και και του επιτρέπουν να τρέξει, να πηδήξει, ακόμα και να κολυμπήσει. Ο Naki’o έβαλε τα βιονικά πόδια, αφού όταν ήταν ακόμα κουτάβι, τραυμάτισε σοβαρά τις κανονικές του πατούσες πέφτοντας σε μια λακκούβα με πάγο.

Από το Συμβούλιο για ζώα με ειδικές ανάγκες (Council of Disabled Animals): «Κυνηγημένη από μερικά σκυλιά, ανέβηκε σε ένα δένδρο και έπαθε ηλεκτροπληξία κατά λάθος. Οι κτηνίατροι που περιέθαλψαν την Kelly Anne αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα πόδια, παρόλα αυτά με πολλή προσπάθεια έχει την ικανότητα να κινηθεί με το υπόλοιπο των ποδιών που της έχει απομείνει. Δεν χρησιμοποιεί το γνωστό κουτί με άμμο για να κάνει την ανάγκη της, αλλά wee-wee pads. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Kelly Anne είναι ευδιάθετη και έχει πάντα την περιέργεια να εξερευνά το περιβάλλον της.

Ζώα που αποτελούν πηγή έμπνευσης (4)

Ο Ethel το παράλυτο κουνέλι είναι το πρώτο στην Βρετανία που κέρδισε μια καινούργια ζωή χάρη στο αναπηρικό καροτσάκι του και για τον λόγο αυτό έγινε διάσημο.

Ζώα που αποτελούν πηγή έμπνευσης (2)

Ο Οράτιος ο σκαντζόχοιρος περιμένει υπομονετικά μέχρι να αναρρώσει το τραυματισμένο πόδι του.

Γνωρίστε τον Όσκαρ, το τυφλό γατάκι που έχει πάνω από 74.000 οπαδούς στο Facebook. Οι ιδιοκτήτες του γράφουν: «Ο Όσκαρ είναι τυφλός από την μέρα που γεννήθηκε, στις 5 Μαΐου του 2011. Τον υιοθετήσαμε μετά από μια τυχαία συνάντηση σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Glenwood της Iowa. Από τις 9 Ιουλίου του 2011 μένει μαζί μας».