15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (1)

Το Google.com γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η πασίγνωστη διεύθυνση έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 (αν και η Google επισήμως δεν υπήρχε ως εταιρεία για περίπου ένα χρόνο). Γιορτάζουμε αυτή την επέτειο παραθέτοντας 15 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε για τον κολοσσό της αναζήτησης.

 • BackRub

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (2)

Η Google δεν λεγόταν πάντα Google. Πριν οι ιδρυτές της, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ επιλέξουν να την ονομάσουν Google, η μηχανή αναζήτησης (πρότζεκτ που ξεκίνησαν όσο ακόμα σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ) ήταν γνωστή ως BackRub.

 • Ειδικές γλωσσικές δεξιότητες

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (3)

Ανάμεσα σε άλλες γλώσσες, η Google προσφέρει τις υπηρεσίες της και στη γλώσσα Klingon της σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek…

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (4)

Μία άλλη γλώσσα είναι εκείνη του Σουηδού Σεφ, του διάσημου χαρακτήρα του Muppet Show. Μάλιστα η συγκεκριμένη γλώσσα προστέθηκε ως επιλογή το 2001, ένα χρόνο νωρίτερα από την Klingon…

 • Grateful Chef

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (5)

Μιας και μιλάμε για σεφ, να πούμε πως η Google είναι διάσημη για το ‘κόλλημά’ της με την ποιότητα φαγητού που προσφέρεται στα εστιατόριά της. Η Google προσέλαβε τον πρώτο σεφ για τα γραφεία της το 1999, όταν ακόμα απασχολούσε 40 υπαλλήλους. Ο Τσάρλι Άιερς, ο σεφ που προσέλαβαν, ήταν προηγουμένως ο σεφ της διάσημης rock μπάντας Grateful Dead.

 • Googlehead

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (6)

O σεφ των Grateful Dead δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Google συνδέεται με τη μουσική βιομηχανία. Το 2008, η εταιρεία συνεργάστηκε με τους Radiohead για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού ‘House of Cards’ – το οποίο γυρίστηκε χωρίς να χρησιμοποιηθούν κάμερες, αλλά μόνο σαρωτές δεδομένων με λέιζερ.

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (7)

Τα πρώτα χρόνια ύπαρξής της, το logo της Google είχε έναν έξτρα χαρακτήρα – ένα θαυμαστικό στο στιλ της Yahoo!

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, το logo της Google δεν ήταν ακριβώς στο κέντρο της σελίδας, αλλά κλίνει προς τα αριστερά. Αυτό διορθώθηκε το 2001.

 • H προέλευση του Doodle

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (8)

H διάσημη παράδοση του Google Doodle – αυτή η δημιουργική μεταμόρφωση του λογοτύπου της εταιρείας – προέρχεται από το 1998, όταν οι ιδρυτές Πέιτζ και Μπριν θέλησαν να βρουν έναν τρόπο να πουν στους επισκέπτες της σελίδας τους πως οι ίδιοι απουσίαζαν από το γραφείο, γιατί είχαν πάει στο φεστιβάλ του Καιόμενου Ανθρώπου στη Νεβάδα. Έτσι ζωγράφισαν μία μικρή εικόνα με έναν άντρα τυλιγμένο στις φλόγες, πίσω από το logo.

 • LEGOogle

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (9)

Ο πρώτος αποθηκευτικός χώρος των δεδομένων της Google -από την εποχή κιόλας που ονομαζόταν BackRub- αποτελείτο από 10 σκληρούς δίσκους των 4GB. Περιέχονταν όλοι σε ένα κουτί φτιαγμένο από… LEGO.

Από τότε, η Google έχει δείξει την αγάπη της στα μικρά πλαστικά τουβλάκια. Η παραπάνω εικόνα με το logo της σχηματισμένο από τουβλάκια LEGO, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View, το αποδεικνύει.

 • Goatgle

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (10)

H Google έχει το δικό της κοπάδι από κατσίκια. Το νοίκιασε από τοπική φάρμα και δουλειά του είναι να αντικαθιστά τους κηπουρούς στα κεντρικά της γραφεία.

 • Το γκαράζ της Google

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (11)

Η Google πλέον κατέχει το γκαράζ, που αρχικά στέγαζε τα πρώτα της γραφεία. Πρόκειται για το γκαράζ του σπιτιού που ανήκε στη Σούχαν Βοιτσίκι, η οποία δεν δούλευε στην Google τότε, αλλά σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας (η αδερφή της είναι παντρεμένη με τον Σεργκέι Μπριν). Η Google αγόρασε το σπίτι και το γκαράζ από τη Βοιτσίκι από το 2006.

 • Ατυχία

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (12)

Η περίφημη επιλογή ‘Αισθάνομαι τυχερός’ – η οποία μεταφέρει τον χρήστη στο πρώτο αποτέλεσμα – χρησιμοποιείται από το περίπου 1% των συνολικών χρηστών. Ωστόσο, η εταιρεία δεν το έχει αφαιρέσει (παρά το γεγονός πως χάνουν χρήματα από διαφήμιση όταν κάποιοι το χρησιμοποιούν) επειδή, προφανώς, κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν πιο άνετα, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούν.

 • Στον αυτόματο

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (13)

Τα αυτόματα αυτοκίνητα της Google από τον Μάρτιο του 2012 επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους της Νεβάδα των ΗΠΑ (αν και πρέπει να υπάρχει κάποιος στη θέση του οδηγού). Στη φωτογραφία, ένα από τα αυτοκίνητα κυκλοφορεί στο Λας Βέγκας.

 • Στο λεξικό

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (14)

Το ρήμα ‘γκουγκλάρω (to google)’ προστέθηκε κι επισήμως στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης τον Ιούνιο του 2006.

 • Δεινόσαυρος κι ένα Διαστημόπλοιο

15 αστεία facts για την Google με αφορμή τα 15α γενέθλιά της (15)

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δει κανείς στα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View, είναι ο σκελετός ενός Τυραννόσαυρου και ένα μοντέλο σε κανονικό μέγεθος του SpaceShipOne, του διαστημόπλοιου που ολοκλήρωσε την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα το 2004. Η Google είναι επίσης σπόνσορας του βραβείου εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία που θα προσγειωθεί πρώτη στο φεγγάρι.

Πηγή: msn.com

Κοινοποιήστε στο Facebook