Νήπιο παίζει με… γορίλα 140 κιλών! (Video)

Νήπιο παίζει με... γορίλα 140 κιλών

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δύο δεκαετίες και το οποίο δείχνει ένα νήπιο 18 μηνών να παίζει με ένα γορίλα. Το υλικό, που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πατέρα της 20χρονης Τάνζι ‘σπινολ, ιδιοκτήτη πάρκου άγριων ζώων στη Βρετανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να στείλει τους γορίλες στις χώρες προέλευσής τους, ώστε να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στο βίντεο, το κοριτσάκι κάνει κούνια στο σχοινί του ζώου και το χαϊδεύει χωρίς φόβο ή δισταγμό. Παίζει μαζί του πετώντας του άχυρα, ενώ κάνουν μαζί ακόμη και τσουλήθρα, χωρίς να παρεμβαίνει κάποιος ενήλικας. Στο απόσπασμα μάλιστα, ο γορίλας εμφανίζεται να αγκαλιάζει δύο φορές το νήπιο και να το… πηγαίνει βόλτα.

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, ο πατέρας της Τάνζι, Ντέμιαν ’σπινολ, παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δίσταζε να δημοσιοποιήσει το βίντεο φοβούμενος τις πιθανές αντιδράσεις γονέων και επιστημόνων. Σήμερα όμως, η μικρή πρωταγωνίστρια της οικογενειακής ταινίας είναι ενήλικη, ενώ τα συγκεκριμένα πρωτεύοντα θηλαστικά, που ανήκουν σε ένα υποείδος του δυτικού γορίλα, χαρακτηρίζονται «κρισίμως απειλούμενα» και χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια από ποτέ.

«Παλαιότερα δεν θα το έδειχνα δημοσίως, όμως τώρα με το Ίντερνετ το θέμα αλλάζει. Δεν με ενδιαφέρει εάν με επικρίνουν γιατί πιστεύω ότι [η δημοσιοποίηση του βίντεο] είναι προς όφελος των ζώων», δήλωσε ο ’σπινολ. «Εάν μπορέσουμε να δείξουμε σε εκατομμύρια ανθρώπους πόσο ευγενή και υπέροχα είναι αυτά τα ζώα, νομίζω ότι βοηθάμε τους γορίλες, συνεπώς δεν θα με ενοχλήσουν καθόλου τυχόν επικρίσεις».

Ο πατέρας του Ασπινολ, Τζον, κέρδισε το πάρκο άγριων ζώων… στον τζόγο και γρήγορα το γέμισε με γορίλες, τίγρεις, λύκους, μια λεοπάρδαλη και άλλα ζώα. Πριν από 12 χρόνια, η οικογένεια δημιούργησε το ομώνυμο ίδρυμα και έκτοτε, μέσω αυτού, έχει στείλει σε φυσικά καταφύγια της Γκαμπόν και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό σχεδόν 140 γορίλες, οι οποίοι γεννήθηκαν στο πάρκο.

«Προφανώς καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα θεωρήσουν πολύ σοκαριστικό το θέαμα ενός μωρού να συναναστρέφεται γορίλες γιατί έτσι μας μεγάλωσαν, να βλέπουμε τους γορίλες όπως στον Κινγκ Κονγκ», λέει η ίδια η Τάνζι ’σπινολ. «Πραγματικά όμως πρόκειται για υπέροχα, ευγενή ζώα που μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Κοινοποιήστε στο Facebook