Γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε στην ακτή!

Γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε στην ακτή! (1)

Ένας βολβός ματιού σε μέγεθος… γκρέιπφρουτ ξεβράστηκε σε παραλία των ΗΠΑ αφήνοντας τους επιστήμονες να αναζητούν από πού και κυρίως από τι προήλθε! Το μεγάλο μπλε μάτι βρέθηκε από έναν ντόπιο στην παραλία Pompano.

Οι ειδικοί επιχειρούν να καθορίσουν την προέλευσή του και το τοποθέτησαν στον πάγο για να μπορέσουν να το αναλύσουν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Florida Fish and Wildlife Research Institute στο St Petersburg.

Ο άνδρας που εντόπισε τον βολβό δήλωσε πως στην αρχή τον… κλωτσούσε κατά μήκος της παραλίας και μετά κατάλαβε τι ήταν.

«Ήταν πολύ φρέσκος… αιμορραγούσε ακόμα όταν τον έβαλα σε μία πλαστική σακούλα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια πήρε το μάτι στο σπίτι και το έβαλε στο ψυγείο.

Εκπρόσωπος του Ερευνητικού Ινστιτούτου εκτιμά πως προέρχεται από ζώο της θάλασσας, αφού βρέθηκε στην παραλία. Είναι πιθανό να προέρχεται από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο μεγάλο ψάρι.

Δείτε τη φωτογραφία…

Γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε στην ακτή! (2)

  • Τελευταία ενημέρωση 18/10/2012:

Το μυστήριο με τον γιγάντιο βολβό ματιού που ξεβράστηκε σε ακτή της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, λύθηκε. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το μπλε μάτι λένε πως πιθανότατα προέρχεται από ξιφία. Θα γίνουν ωστόσο και γενετικά τεστ για να επιβεβαιωθεί η ταυτοποίηση.

«Οι ειδικοί εξέτασαν το μάτι και με βάση τα ευρήματά τους εκτιμούν πως πρόκειται για μάτι ξιφία», δήλωσε η ερευνήτρια από τη Φλόριντα Joan Herrera. «Κρίνοντας από τα κοψίματα που είναι ορατά γύρω από το μάτι, πιστεύουμε πως το έβγαλε κάποιος ψαράς και το πέταξε».

Τον βολβό είχε βρει ένας ψαράς στην παραλία Pompano.

Ο ειδικός στους καρχαρίες George Burgess είχε μία λίγο διαφορετική άποψη, εκτιμώντας πως το μάτι ανήκε σε μεγαλόφθαλμο καρχαρία (Alopias superciliosus). «Πιάνονται ανοιχτά της Φλόριντα στα βαθιά νερά αλλά αποτελούν προστατευόμενο είδος. Η εκτίμησή μου είναι πως κάποιος ψαράς έκοψε το μάτι στη θάλασσα αλλά μετά σκέφτηκε πως είναι παράνομη και η κατοχή «τμημάτων» του καρχαρία», ανέφερε.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook