Παρουσιάστηκε επίσημα το iPad Mini

iPad Mini (1)

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και αναμονής, η Apple παρουσίασε επιτέλους το νέο, μικρότερο iPad σε εκδήλωση της στο San Jose της California.

Τα περισσότερα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής ήταν ήδη γνωστά και απλά επιβεβαιώθηκαν κατά την παρουσίαση. Το iPad Mini θα διαθέτει οθόνη 7.9 ιντσών με ανάλυση 1024×768, διατηρώντας την ίδια ανάλυση και αναλογία εικόνας του iPad 2 ενώ το μικρότερο μέγεθος αλλά και τα πολύ μικρά περιθώρια στα άκρα της οθόνης την καθιστούν ιδανική για χρήση του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μάλιστα, ο Schiller σύγκρινε το iPad Mini με το Nexus 7. Η διαφορά των 0.9 ιντσών στην διαγώνιο της οθόνης του επιτρέπει στους χρήστες του Mini να βλέπουν 35% περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη του.

Το iPad Mini χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή A5, τον ίδιο που χρησιμοποιεί και το iPad 2, ενώ διαθέτει κάμερα ανάλυσης 5 megapixel, συνδεσιμότητα LTE και χρησιμοποιεί τον νέο Ligtning Connector που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 5. Η διάρκεια της μπαταρίας του θα είναι περίπου 10 ώρες, κάτι στο οποίο συμβάλλει η έλλειψη τεχνολογίας Retina στην οθόνη του.

iPad Mini (2)

iPad Mini (3)

Με πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά και βάρος 300 γραμμάρια, η συσκευή είναι κατά 53% ελαφρύτερη και 23% λεπτότερη από το iPad τέταρτης γενιάς. Για την εταιρεία, δεν αποτελεί απλά μια «σμίκρυνση» του μεγαλύτερου iPad αλλά ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του σε μικρότερο μέγεθος.

Η προτεινόμενη τιμή πώλησης θα είναι 329 δολάρια στην έκδοση των 16GB, 428 δολάρια στην έκδοση των 32GB και 529 δολάρια για την έκδοση των 64GB. Οι αντίστοιχες εκδόσεις LTE θα κοστολογούνται με επιπλέον 100 δολάρια.

Οι προπαραγγελίες για το iPad Mini θα ξεκινήσουν αυτήν την Παρασκευή και η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες στις 2 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει πως στα ελληνικά καταστήματα θα το δούμε από τις αρχές του νέου έτους.

iPad Mini (4)

Με πολλά ακόμη προϊόντα εξέπληξε η Apple στην παρουσίασή της

O Tim Cook ανέβηκε στη σκηνή παρουσιάζοντας –όπως συνηθίζει η Apple- τα προηγούμενα προϊόντα που λανσάρισε, συμπεριλαμβανόμενων των iPhone 5 και των νέων iPods. Στη συνέχεια απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα της νέας έκδοσης iOS 6 και την διαδραστικότητα μεταξύ των συσκευών που το χρησιμοποιούν. Μερικά στοιχεία είναι τα 300 δισεκατομμύρια iMessages, τις 70 εκατομμύρια φωτογραφίες, τα 700.000 iOS apps και τα 275.000 iPad apps, τα οποία έχουν 35 δισεκατομμύρια downloads συνολικά. Ο Τim Cook, εν συνεχεία, ανέφερε πως τα Mac ξεπερνούν την ανάπτυξη της αγοράς των PC εδώ και 6 χρόνια.

  • To νέο MacBook Pro

Αντικαθιστώντας τον Tim Cook στη σκηνή, ο Phil Schiller ανέφερε τις ικανότητες των MacBook και iMac, δίνοντας βάση στο Retina Display το οποίο έλαβε λαμπρές κριτικές από τα μεγαλύτερα site της τεχνολογίας (Wired, The Verge, Engadget). Αυτό τον έφερε στο νέο MacBook Pro των 13 ιντσών με Retina Display, χωρίς οπτικό δίσκο, βάρος περίπου 1.7 κιλά και πάχος 0.75 ιντσών, με IPS panel και 75% μείωση του glare και 178 μοίρες γωνία θέασης. Θα έρχεται με FaceTime HD camera, διπλά μικρόφωνα, πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, Intel dual-core i5 ή i7, SSD 768GB, 8GB μνήμη RAM. Oι τιμές του νέου αυτού προϊόντος ξεκινούν από τα 1699 δολάρια, με χαρακτηριστικά 2.5 GHz dual-core i5, 8GB RAM και 128GB flash. Οι παραγγελίες ξεκινούν σήμερα (τουλάχιστον για τις Η.Π.Α.).

  • To νέο Mac Mini

Το επόμενο προϊόν ήταν κάτι εντελώς καινούριο αφού επρόκειτο για το Mac mini, me Gigabit Ethernet, FireWire 800, HDMI, Thunderbolt, USB3, SD Card, 802.11n Wi-Fi, Dual ή Quad-core Intel i5/i7, Intel HD Graphics 4000, 1TB HDD ή 256GB SSD, μέχρι 16GB RAM και Bluetooth 4.0. Oι τιμές ξεκινούν από τα 599 δολάρια.

  • To νέο iMac

Ο Phil Schiller παρουσίασε και νέα έκδοση του iMac. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό desktop υπολογιστή ο οποίος «ανέστησε» τη σειρά. 80% πιο λεπτό από το προηγούμενο iMac, με άκρη πάχους 5mm, κάτι το οποίο έγινε εφικτό με τη νέα πρακτική του “Friction Stir welding”. Η οθόνη θα έρχεται στα δύο μεγέθη των 27 και 21.5 ιντσών, με IPS για 178 μοίρες γωνία θέασης και 75% λιγότερη αντανάκλαση οθόνης από το προηγούμενο μοντέλο. Θα έρχεται επίσης μα FaceTime HD Camera, διπλό μικρόφωνο και στέρεο ήχο. Η χωρητικότητά του θα είναι μέχρι 3ΤΒ, με i5 ή i7 επεξεργαστή. Τα «στάνταρ» Ηeadphone, SD Card, USB 3, Thunderbolt και Gigabit Ethernet θα βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης. Ο Schiller επίσης έκανε αναφορά στο γεγονός πως οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν HDD ή SSD. To νέο “Fusion Drive” της Apple συνδυάζει ένα 128 SSD με έναν 3ΤΒ HDD μέσω software (π.χ. οι βασικές λειτουργίες θα βρίσκονται στον SSD και τα έγγραφα στον HDD) και λόγω του συνδυαστικού της τεχνολογίας οι επιδόσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο μάξιμουμ του SSD, μονίμως. Το μοντέλο των 21.5 ιντσών, με 2.7GHz quad-core i5, 8GB RAM, GeForce GTX 640M, 1TB HDD θα ξεκινά από τα 1299 δολάρια.

Ο Τim Cook επέστρεψε στη σκηνή με όπλο τα στατιστικά των iPad. 100 εκατομμύρια πωλήσεις και περισσότερες συνολικές πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 από όλες τις μάρκες PC. Τα iPad επίσης αποτελούν το 91% των ταμπλετών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Επίσης απαρίθμησε και την χρήση των iPad στην εκπαίδευση (τουλάχιστον στις Η.Π.Α. όπου 2500 σχολικές αίθουσες το χρησιμοποιούν). Το νέο iBooks Author φέρνει τη συγγραφή βιβλίων πιο κοντά στους χρήστες ή τους συγγραφείς με νέα fonts, ικανότητα υποστήριξης μαθηματικών εννοιών και εξισώσεων και τη χρήση ενσωματωμένων widgets. Το Author διατίθεται δωρεάν.

  • To νέο iPad

Ο Cook, αφού εξιστόρησε την προηγούμενη παρουσίαση του «νέου iPad» επανέφερε τον Phil Schiller στη σκηνή. Aυτός, με τη σειρά του, παρουσίασε το iPad 4ης γενεάς! Με επεξεργαστή Α6Χ ο οποίος είναι δύο φορές γρηγορότερος από τον Α5Χ, με δέκα ώρες λειτουργία της μπαταρίας και LTE το νέο iPad θα φέρει γρηγορότερο Wi-Fi και Lightning connector με δυνατότητα καλωδίων από Lightning σε USB και Lightning σε SD Card. Tα χαρακτηριστικά του νέου iPad 4ης γενεάς θα είναι τα ίδια με το προηγούμενο, και θα ξεκινά από τα 499 δολάρια για το μοντέλο των 16GB και 629 δολάρια για το μοντέλο με Wi-Fi + Cellular.

Η παρουσίαση έγινε με τον Τim Cook να απαριθμεί τα κατορθώματα και τα νέα προϊόντα της Apple κατά τη διάρκεια του 2012.

Εν κατακλείδι, στην σημερινή παρουσίαση της Apple, η εταιρία με το δαγκωμένο μήλο παρουσίασε ένα νέο MacBook 13 ιντσών, το Mac Mini, νέο iMac, ένα νέο iPad και το νέο iPad Mini και φαίνεται φαβορί για την παραμονή της στην περίοπτη θέση του βασιλιά της αγοράς των ταμπλετών και της συνέχισης της ανταγωνιστικότητάς της στην αγορά των desktop υπολογιστών.

Πηγές: Newsbeast.gr, Πρώτο Θέμα

Κοινοποιήστε στο Facebook