Τα σπίτια των… φαντασμάτων

Τα σπίτια των φαντασμάτων (4)

Οι ιστορίες με φαντάσματα μας εξιτάρουν. Ασκούν πάνω μας μία παράξενη γοητεία. Νιώθουμε σαν τα παιδιά που πειράζουν τις πρίζες… Φοβόμαστε, αλλά θέλουμε να μάθουμε «τι συμβαίνει εκεί μέσα». Θα μέναμε όμως, έστω και για ένα βράδυ, σε ένα στοιχειωμένο δωμάτιο; Όσο κι αν λέμε στον εαυτό μας ότι «φαντάσματα δεν υπάρχουν», πώς θα αντιδρούσαμε σε έναν παράξενο θόρυβο, τη νύχτα, σε ένα σπίτι που, για παράδειγμα, κάποτε έγινε το σκηνικό για μία στυγερή δολοφονία;

Δείτε αυτές τις περιπτώσεις:

  • Η έπαυλη Γουίντσεστερ (Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια)

Τα σπίτια των φαντασμάτων (1)

Η έπαυλη αυτή ανήκει σε μία ιδιόρρυθμη εκατομμυριούχο, η οποία δέχεται επισκέπτες που μπορούν να διανυκτερεύσουν και να πάρουν μία γεύση από «στοιχειωμένο σπίτι». Είναι ένας λαβύρινθος από δωμάτια και διαδρόμους. Η ιδιοκτήτρια διαμόρφωσε τους κυκλικούς διαδρόμους, ώστε να μπορεί να «ξεγελά» τα φαντάσματα.

  • Ο Λευκός Οίκος

Τα σπίτια των φαντασμάτων (2)

Με τόση ιστορία που κουβαλά αυτό το κτίριο, θα ήταν παράδοξο αν δεν υπήρχαν σχετικές ιστορίες για φαντάσματα. Το πιο διάσημο φάντασμα που κυκλοφορεί στην προεδρική κατοικία των ΗΠΑ, είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν. Το έχει δει, μεταξύ άλλων και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ!

  • Έπαυλη ΛαΛορί (Νέα Ορλεάνη)

Τα σπίτια των φαντασμάτων (3)

Ο θρύλος λέει ότι η έπαυλη ήταν το μέρος όπου η πλούσια κυρία ΛαΛορί υπέβαλε σε βασανιστήρια τους σκλάβους της, τον 19ο αιώνα. Οι επισκέπτες λένε ότι τη νύχτα ακούγονται ουρλιαχτά και ήχοι από αλυσίδες στους διαδρόμους.

  • Το σπίτι της Λίζι Μπόρτνεν (Μασαχουσέτη)

Τα σπίτια των φαντασμάτων (4)

Μέσα σε αυτό το σπίτι η Λίζι Μπόρντεν σκότωσε με τσεκούρι τους γονείς της. Αυτό αρκεί…

  • Κρουαζιερόπλοιο Queen Mary

Τα σπίτια των φαντασμάτων (5)

Το πλοίο έχει πλέον παροπλιστεί και λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ωστόσο, οι επισκέπτες έχουν δει φαντάσματα ενός ναύτη που σκοτώθηκε μέσα στο μηχανοστάσιο, μίας γυναίκας που είχε πέσει στη θάλασσα και δύο παιδιών που είχαν πνιγεί στην πισίνα του πλοίου.

  • Φυλακές Αλκατράζ

Τα σπίτια των φαντασμάτων (6)

Οι πλέον διαβόητες φυλακές του κόσμου, δεν θα μπορούσαν παρά να «φιλοξενούν» τα φαντάσματα των πιο διαβόητων κακοποιών, όπως του Αλ Καπόνε.

  • Έπαυλη των Μύρτιλλων (Λουιζιάνα)

Τα σπίτια των φαντασμάτων (7)

Λέγεται ότι αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι των ΗΠΑ. Οι επισκέπτες έχουν αναφέρει όχι ένα ή δύο, αλλά 12 φαντάσματα στα δωμάτιά του!

  • Έπαυλη Λεμπ (Μισούρι)

Τα σπίτια των φαντασμάτων (8)

Η έπαυλη υπήρξε σπίτι μίας οικογένειας που σημαδεύτηκε από τραγικούς θανάτους. Σήμερα είναι αξιοθέατο για ανθρώπους που θέλουν να… γνωρίσουν φαντάσματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook