Άγνωστοι που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (7)

Σας έχει πει ποτέ κανείς πως του θυμίζετε κάποιον άλλον; Λοιπόν, αυτό μπορεί μερικές φορές να μην είναι απλά μια σύμπτωση: Ο Καναδός φωτογράφος François Brunelle το αποδεικνύει στις δίδυμες φωτογραφίες του «I’m not a look-alike!», στις οποίες τα μοντέλα του μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό κι όμως δεν έχουν καμία απολύτως συγγένεια.

Ο καλλιτέχνης ασχολείται με την μελέτη του ανθρωπίνου προσώπου από το 1968, όταν πρωτοξεκίνησε ως φωτογράφος, στην ηλικία των 18 ετών. Πλέον έχει βάλει ως στόχο να τραβήξει πάνω από 200 φωτογραφίες με τέτοια ζευγάρια που μοιάζουν μεταξύ τους και να τα δημοσιεύσει σε ένα βιβλίο.

Ο François βρίσκει τα μοντέλα καθώς ταξιδεύει και στη συνέχεια φέρνει δύο εντελώς αγνώστους σε επαφή για μια φωτογράφηση. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Βρήκα τις πρώτες περιπτώσεις απλά μέσω ανθρώπων που γνωρίζω προσωπικά και μοιάζουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, όταν τα μέσα έδωσαν δημοσιότητα στο έργο μου, περισσότεροι άνθρωποι θέλησαν να συμμετέχουν».

Ζευγάρια διαφορετικής ηλικίας, ακόμα και φύλου ποζάρουν σαν να επρόκειτο για οικογενειακή τους φωτογραφία, και ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ίσως προέρχονται από τελείως διαφορετικά μέρη του πλανήτη…

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (1)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (2)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (3)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (4)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (5)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (6)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (8)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (9)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (10)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (11)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (12)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (13)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (14)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (15)

Άγνωστοι με εκπληκτική ομοιότητα (16)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.