Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου

Οι Λατινοαμερικάνοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας που διαμορφώθηκε μετά έρευνα που έγινε σε 148 χώρες το 2011.

Συγκεκριμένα, οι πέντε πιο ευτυχισμένες χώρες μετά τον Παναμά και την Παραγουάη που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις είναι το Ελ Σαλβαδόρ, η Βενεζουέλα, το Τρινιδάδ και Τομπάκο, η Ταιλάνδη και η Γουατεμάλα.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, της Αρμενίας του Ιράκ, της Γεωργίας, της Υεμένης, της Σερβίας, της Λευκορωσίας και της Λιθουανίας.

Σε σύνολο 148 χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση.

Η έρευνα μέτρησε τα θετικά συναισθήματα που νιώθουν οι κάτοικοι 148 χωρών μέσα από πέντε ερωτήσεις.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι εάν οι άνθρωποι έχουν βιώσει μεγάλη ευτυχία μια ημέρα πριν την έρευνα, εάν αισθάνονται ότι είναι σεβαστοί, ξεκούραστοι, αν έχουν γελάσει ή χαμογελάσει πολύ και αν έκαναν ή έμαθαν κάτι ενδιαφέρον.

Κατά μέσο όρο οι συμμετέχοντες σε παγκόσμιο επίπεδο απάντησαν θετικά στις πέντε ερωτήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν γενικά θετικά συναισθήματα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι:

– το 85% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο αισθάνεται ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό όλη την ημέρα,
– το 72% χαμογελάει και γελάει πολύ,
– το 73% αισθάνεται μεγάλη ευτυχία μέσα στην ημέρα
– το 72% αισθάνεται καλά και ξεκούραστα.
– το 43% είπε ότι έκανε ή έμαθε κάτι ενδιαφέρον την προηγούμενη ημέρα της έρευνας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διαψεύδουν, λοιπόν, την επικρατούσα άποψη που συνδέει την ευτυχία με τους οικονομικούς δείκτες.

Για παράδειγμα, ο Παναμάς κατατάσσεται στην 90ή θέση στον κόσμο σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενώ αντίθετα η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Πηγή: nooz.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook