Οι ηρωίδες του σινεμά που «δεν μασάνε»!

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (1)

Ο ρόλος του άφοβου ήρωα που δεν κάνει πίσω και δεν το βάζει κάτω ποτέ ανήκει στους άνδρες; Όχι πάντα! Στη μεγάλη οθόνη έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ηρωίδες που ξεχειλίζουν από τόλμη και τσαμπουκά και βάζουν στη θέση τους άνδρες, μάγους, ξωτικά και εξωγήινους.

  • Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) – Άδωξοι Μπάσταρδη

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (2)

Βλέπει να σκοτώνουν την οικογένειά της και τελικά παίρνει φλογερή εκδίκηση σκοτώνοντας, μεταξύ άλλων και τον Χίτλερ! Ο Ταραντίνο γράφει στα παλιά του παπούτσια την ιστορία και φτιάχνει όπως πρέπει την ηρωίδα του.

  • Clarice Starling (Jodie Foster)– H Σιωπή των Αμνών

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (3)

Αναλαμβάνει να ανακρίνει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ ο οποίος λιγουρεύεται τον… εγκέφαλό της στο τηγάνι! Αλλά η Clarice δεν είναι όποια κι όποια. Τα βγάζει πέρα εκεί όπου θα «σκάλωναν» πολλοί άνδρες.

  • Jackie Brown (Pam Grier)– Jackie Brown

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (4)

Η Jackie Brown δεν θέλει εκδίκηση. Το μόνο που ζητά είναι μια καλύτερη ζωή. Αλλά αυτό θέλει κότσια. Και η Jackie τα έχει!

  • Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence)– The Hunger Games

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (5)

Όταν παλεύεις για την επιβίωση, οι δυνάμεις που ανακαλύπτεις μέσα σου είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Η Katniss αναδεικνύεται σε κορυφαίο «τσαμπουκά» χαρακτήρα, επειδή προσπαθεί να σώσει την ίδια της τη ζωή.

  • Hermione Granger (Emma Watson)– Χάρι Πότερ

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (6)

Η Ερμιόνη δεν σου γεμίζει το μάτι, εκ πρώτης όψεως, αλλά έχει τσαγανό. Ο Χάρι Πότερ της χρωστάει τη ζωή του. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό!

  • Lisbeth Salander(Rooney Mara) – Το κορίτσι με το τατουάζ

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (7)

Μια χαρισματική χάκερ με προβληματικό, σκοτεινό παρελθόν και απίστευτο θάρρος. Η Lisbeth όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά εκδικείται με αμείλικτο τρόπο.

  • Sarah Connor (Linda Hamilton)– Εξολοθρευτής

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (8)

Η συμπαθητική κυριούλα που εξελίσσεται σε παρανοϊκή φονική μηχανή. Δεν φοβάται το θάνατο και αυτό την κάνει άκρως επικίνδυνη.

  • Beatrix Kiddo (Uma Thurman) – Kill Bill

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (9)

Τι να πει κανείς για την Beatrix! Βγαίνει ζωντανή από τις πιο απίθανες δοκιμασίες, για να πάρει εκδίκηση για την παρ΄ολίγον δολοφονία της. Βγάζει από τη μέση δεκάδες αντιπάλους και κερδίζει –κυριολεκτικά- με το σπαθί της.

  • Ellen Ripley (Sigourney Weaver) – Alien series

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού (10)

Όταν τα βάζεις με εξωγήινους είσαι αυτομάτως μια σκάλα παραπάνω από όλες της άλλες. Η Ρίπλεϊ κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο της πλέον ατρόμητης κινηματογραφικής ηρωίδας!

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook