Χρυσαετός άρπαξε παιδάκι που έπαιζε σε πάρκο (Video)

Χρυσαετός άρπαξε παιδάκι που έπαιζε σε πάρκο

Update: Οι αμφιβολίες για τη γνησιότητα του βίντεο επιβεβαιώθηκαν, καθώς η σχολή Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας NAD του Μόντρεαλ παραδέχθηκε πως είναι μοντάζ. Διαβάστε περισσότερα στο τέλος του άρθρου.

Ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο τραβήχτηκε σε ένα πάρκο του Μόντρεαλ και δείχνει έναν Χρυσαετό, ένα αρπακτικό πουλί της Βόρειας Αμερικής με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα δύο μέτρα και ταχύτητα που μπορεί να αγγίξει τα 240χλμ την ώρα, να κατεβαίνει και να αρπάζει ένα μικρό παιδί.

Το πτηνό σηκώνει το «θήραμα» του στον αέρα για να το αφήσει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να πέσει στο χορτάρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν μερικοί που αμφισβητούν την γνησιότητα του βίντεο. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με τις «απάτες» στο διαδίκτυο, Αλεξάντρ Ερβό και Μπενουά Γκαλερί, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναμφίβολα πλαστό. «Αυτό το απίστευτο βίντεο που δείχνει τον αετό να αρπάζει ένα νήπιο δίνει την αίσθηση ότι είναι πλαστό», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ερβό. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη, καθώς οι περισσότεροι λένε πως αν είναι πλαστό, τότε είναι τρομερά καλοφτιαγμένο.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Update: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-go.gr, τo βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον χρυσαετό να αρπάζει με τα νύχια του ένα μωρό από το πάρκο, είναι μοντάζ, όπως παραδέχθηκε η σχολή Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας NAD του Μόντρεαλ, μια ημέρα αφότου κυκλοφόρησε το βίντεο στο youtube, προκαλώντας αίσθηση σε 2,7 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Μέσω δημοσίευσης στο blog της σχολής, το Κέντρο Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας ανακοίνωσε ότι το εν λόγω βίντεο δεν απεικονίζει σκηνή από την πραγματικότητα αλλά ήταν μια εργασία των φοιτητών της σχολής.

«Τόσο ο χρυσαετός όσο και το παιδί ήταν δημιουργήματα της τρισδιάστατης κινηματογραφίας και μονταρίστηκαν ώστε να είναι αληθοφανές το περιστατικό» δήλωσαν οι φοιτητές που συνέθεσαν αυτό το συναρπαστικό βιντεάκι, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της εν λόγω σχολής έχουν προκαλέσει αίσθηση και με άλλες συνθέσεις βίντεο, όπως δείχνοντας έναν πιγκουΐνο να δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο «Μπιοντόμ» του Μόντρεαλ.

Πολλοί αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της σκηνής του βίντεο καθώς όταν γυρίστηκε ήταν χειμώνας και το πάρκο δεν ήταν πράσινο αλλά χιονισμένο.

Βιολόγοι και καθηγητές από όλο τον κόσμο από χθες συζητούσαν σε τηλεοπτικά παράθυρα αν το βίντεο απεικονίζει αληθινή σκηνή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.