Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (1)

Δείτε φωτογραφίες των πιο παράξενων επαγγελμάτων στον πλανήτη.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι “βρωμάει η δουλειά”, ή “δουλειές για γερά νεύρα”. Σε κάθε περίπτωση, τα επαγγέλματα που θα δείτε παρακάτω, είναι πραγματικά, ρεαλιστικά και “ψαγμένα”, καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένες καθημερινές δουλειές που οδηγούν μαθηματικά στη ρουτίνα.

Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff κυκλοφόρησε το 2002, το βιβλίο “Odd Jobs, Portrait of Unusual Occupations” που απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος.

Η ίδια, απαθανάτισε τους σκληρά εργαζόμενους και “ιδιαίτερους” επαγγελματίες ανά τον κόσμο, εν ώρα εργασίας. Δοκιμάζοντας δηλαδή σκυλοτροφές, οσμές, ξεσκονίζοντας δεινόσαυρους ή μαζεύοντας μπαλάκια του γκολφ από λίμνες. Όλοι νοιώθουν περήφανοι για αυτό που κάνουν.

Στο λεύκωμα της άλλωστε, περιλαμβάνονται και δηλώσεις των ανθρώπων που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν.

Η επιτυχία του λευκώματος ήταν τέτοια που ακολούθησε η φετινή έκδοση “Odder Jobs” (ακόμη πιο περίεργες δουλειές), απ’ όπου προέρχονται και τα “πορτραίτα” που βλέπετε παρακάτω.

Η Αμερικάνα φωτογράφος, ασχολείται μάλιστα με το αντικείμενο εδώ και δέκα χρόνια, “οργώνοντας” τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο βιογραφικό της, βρίσκονται και τα πορτραίτα των Andy Warhol, Woody Allen και Whoopi Goldberg.

Η Daily Mail παρουσιάζει το εκπληκτικό, και συνάμα ξεκαρδιστικό, έργο της Schiff.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα πιο παράξενα επαγγέλματα:

Ξεσκονιστής δεινοσαύρων: κάθε μουσείο που φιλοξενεί οστά δεινοσαύρων, πρέπει να έχει και τον “καθαριστή” τους

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (10)

Δύτης που συλλέγει μπαλάκια του γκολφ: από λίμνες που βρίσκονται στα τερέν που ασκείται το άθλημα.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (9)

Ειδικός ρολογιών: ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία ρολογιών τύπου “Big Ben”. Δε μιλάμε για απλούς “κούκους” δωματίου ή σαλονιού.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (8)

Ανθρώπινος “σάκος” του μποξ: κοινώς, αυτός που θα δεχτεί τις γροθιές του επαγγελματία στην προπόνηση του. Συνήθως είναι και αυτός αθλητής, αλλά ο ρόλος του είναι… παθητικός.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (7)

Άγαλμα της Ελευθερίας: ανθρώπινο άγαλμα της Ελευθερίας για την ακρίβεια, στους δρόμους της Νέας Υόρκης .

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (6)

Αυνανιστής ζώων: ίσως το πιο “παράξενο” επάγγελμα στον πλανήτη. Κάποιοι εκεί έξω, πρέπει καθημερινά να συλλέγουν το σπέρμα των ταύρων.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (5)

“Γεμιστής” ρωγμών: αγαλμάτων για την ακρίβεια. Γιατί η φθορά του χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται προτού να είναι πολύ αργά .

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (4)

Ράφτης στηθόδεσμων: όχι και τόσο “παράξενο” επάγγελμα, αλλά αν μη τι άλλο διαφορετικό. Ιδίως αν το ασκεί ένας άνδρας όπως ο εικονιζόμενος.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (2)

Ελεγκτής οσμών: Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. “Βρωμάει” η δουλειά.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (1)

Δοκιμαστής σκυλοτροφών: γιατί η γεύση μετράει για όλους.

Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο (3)

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook