Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (1)

Αναρωτιέστε πώς πήραν τα ονόματα τους τα Starbucks, ή τι σημαίνει Coca-Cola; Διαβάστε τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των μεγαλύτερων κολοσσών στον κόσμο.

  • Starbucks

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (2)

α Starbucks είναι μάλλον μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες, ικανή να θέσει καινούργιες τάσεις στην αγορά και να διατηρεί ένα επίκαιρο στυλ. Ωστόσο, η δημιουργία της έχει βασιστεί σε ένα από τα πιο κλασικά μυθιστορήματα. Τρεις άντρες, δύο δάσκαλοι και ένας συγγραφέας, είχαν αποφασίσει να ανοίξουν το πρώτο καφέ στο Σιάτλ, το 1971. Εμπνευσμένοι από το κλασικό Μόμπι Ντικ, ήθελαν να ονομάσουν το καφέ με το όνομα του φαλαινοθηρικού, δηλαδή «Pequod». Το όνομα απορρίφθηκε για άσχετους λόγους και έτσι επικράτησε το όνομα του καπετάνιου του σκάφους, Starbuck.

  • BlackBerry

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (3)

Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, το όνομα δεν δόθηκε στις συσκευές επειδή τα κουμπιά μοιάζουν με σπόρους blackberry. Το όνομα είναι έμπνευση της Research In Motion, στο Οντάριο της Αμερικής, και δόθηκε για λόγους marketing. Το όνομα τους φάνηκε ξεχωριστό, αστείο και ιδανικό τόσο για εγχώριους όσο και για παγκόσμιους χρήστες και πελάτες.

  • 7-Eleven

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (4)

Για χρόνια, αυτά τα καταστήματα λέγονταν «Tot’em Stores’’ γιατί πολλές πόλεις των ΗΠΑ, από το 1920 έως και το 1940, είχαν μνημεία-στήλες με «τοτέμ». Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αφού η εταιρία πτώχευσε, τα μαγαζιά άνοιξαν εκ νέου, διαφημίζοντας το νέο τους ωράριο μαζί με το όνομά τους. Το 1946, τα μαγαζιά Tot’em Stores έμεναν ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, γεγονός πρωτάκουστο για την εποχή και ικανό να τα κάνει γνωστά ως 7-Eleven.

  • Reebok

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (5)

Για πάνω από 60 χρόνια, η εταιρία αθλητικών ενδυμάτων J.W. foster and Sons δρούσε εκτός ΗΠΑ. Το 1958, που ο ένας εκ των εγγονών του ιδρυτή ξεκίνησε τις διαδικασίες μετονομασίας της, άρχισε να παίρνει την σημερινή της μορφή. Ψάχνωντας σε ένα λεξικό της Ν.Αφρικής συνάντησαν την λέξη «rhebok», που είναι ένα είδος γαζέλας. Οι εγγονοί άλλαξαν το όνομα των ρούχων σε «Reebok» και με αυτό σημείωσαν τεράστια επιτυχία ως μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο.

  • 3M

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (6)

Ο πρωταρχικός ρόλος της 3M όταν ιδρύθηκε το 1902 στην Μινεσότα, ήταν η εξόρυξη ενός μεταλλεύματος που χρησιμοποιόταν για την λείανση και χρειαζόταν σε τροχούς που έκαναν αυτή τη δουλειά. Ωστόσο, η επιχείρηση δεν ήταν προσεδοφόρα με αποτέλεσμα να μεταφέρουν την εταιρεία σε άλλη πολιτεία όπου απέκτησε νέο σκοπό και όνομα. Αρχικά ονομαζόταν «Minnesota Mining and Manufacturing Co» και αυτό άλλαξε σε «3M», μία εταιρεία που δημιούργησε ξεχωριστά και καινοτόμα προϊόντα, όπως την αυτοκόλλητη ταινία, το αδιάβροχο γυαλόχαρτο και πολλά άλλα.

  • Wendy’s

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (7)

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν πως το όνομα της αλυσίδας burger δόθηκε προς τιμή της κόρης του ιδρυτή της εταιρίας Dave Thomas. Ωστόσο, η κόρη του λέγεται Melinda,και όχι Wendy. Όταν το κορίτσι ήταν μικρό είχε πρόβλημα να προφέρει το όνομα της και έλεγε «Wenda». Έτσι, σύντομα το «Wendy» της έμεινε ως υποκοριστικό και τελικά έγινε το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων. Η πραγματική Melinda Thomas, της οποίας τα χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά χρησιμοποιήθηκαν στη φιγούρα που έγινε το έμβλημα της εταιρείας, έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε διαφημιστικά και είναι ιδιοκτήτρια πολλων εστιατορίων στις ΗΠΑ.

  • Coca-Cola

Πως πήραν το όνομα τους οι μεγαλύτερες εταιρείες (8)

Παρόλο που η συνταγή της Coca-Cola είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά, δύο από τα συστατικά της είναι σε κοινή θέα. Το όνομα του αναψυκτικού, προκύπτει από τα φύλλα κόκας και τους καρπούς κόλα που χρησιμοποιούνται για να δόσουν γεύση. Ο φαρμακοποιός και δημιουργός της το 1886, John S. Pemberton, άλλαξε το γράμμα “κ” σε “c” για να έχει πιο ωραία εμφάνιση το όνομα. Μάλιστα, η Coca-Cola, παράχθηκε αρχικά ως κρασί από φύλλα κόκας, το Pemberton’s French Wine Coca, όμως όταν η πόλη που ζούσε και δρούσε ο φαρμακοποιός επέβαλλε νόμους ποτοαπαγόρευσης, αναγκάστηκε στην ουσία να αφαιρέσει το αλκοόλ από την συνταγή και να φτιάξει αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, την Coca-Cola.

Πηγή: msn.com

Κοινοποιήστε στο Facebook