Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (1)

Αυτές οι τοποθεσίες δεν είναι μόνο εξαιρετικά ασυνήθιστες είναι και μοναδικά πανέμορφες.

Λάσπη που βράζει, βουνά σοκολάτας και πολύχρωμες αμμοθύελλες είναι μόνο λίγες από τις ασυνήθιστες εικόνες που θα δείτε σε αυτά τα μέρη. Κάντε κλικ για να τα ανακαλύψετε.

  • Beppu, Ιαπωνία

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (2)

Στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας βρίσκεται το Beppu, μία πόλη ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα. Έχει θερμές πηγές, τις «Οκτώ κολάσεις του Beppu», όπως λέγονται και που το κάνουν ένα μοναδικό μέρος. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

  • Βουνό Roraima, Νότιος Αμερική

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (3)

Το βουνό Roraima έχει γκρεμούς περιμετρικά 400 μέτρων βάθους και είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς Pakaraima στα σύνορα με την Βενεζουέλα, την Βραζιλία και την Γκουάνα. Πολλά από τα φυτά που υπάρχουν εδώ δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Για να τα δείτε όμως θα πρέπει να είστε πολύ πεπειραμένος ορειβάτης και να μην φοβάστε να ζήσετε αυτήν την extreme εμπειρία.

  • Λίμνη Νακούρου, Κένυα

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (4)

Στην Λίμνη Νακούρου το νερό έχει εξαιρετικά υψηλές ποσότητες άλγεων και για αυτό προσελκύει τον μεγαλύτερο πληθυσμό φλαμίνγκο στον κόσμο. Σε οποιαδήποτε περίοδο θα βρείτε εδώ από χιλιάδες έως εκατομμύρια φλαμίνγκο.

  • Racetrack Playa, Death Valley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (5)

Η νεκρή πεδιάδα της Καλιφόρνια είναι τελείως ξηρή για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και το μόνο που θα δείτε εδώ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο με κάποιες τεράστιες πέτρες οι οποίες μετακινούνται από φυσικά φαινόμενα κάθε δύο με τέσσερα χρόνια αφήνοντας πίσω τους πολύ ξεκάθαρα σημάδια. Αυτό που τις μετακινεί είναι κυρίως οι πολύ δυνατοί άνεμοι της τάξης των 145 χλμ/ώρα, όταν μάλιστα οι θερμοκρασία πέφτει αρκετά κάτω από το μηδέν. Όπως είναι φυσικό σχηματίζεται πάγος στο έδαφος ο οποίος επιτρέπει την κίνηση των ογκόλιθων. Αυτήν είναι η φυσική εξήγηση, γιατί υπάρχουν και άλλες παραφυσικές οι οποίες ωστόσο δεν αποδεικνύονται.

  • Pamukkale, Τουρκία

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (6)

Για χιλιάδες χρόνια οι επισκέπτες της περιοχής κάνουν μπάνιο στις θερμές πηγές της Pamukkale. Η πόλη είναι χτισμένη εκεί που κάποτε ήταν η ιστορική Ιεράπολη του Βυζαντίου και πλέον την θέση των αρχαίων μνημείων έχουν πάρει μεγάλα ξενοδοχεία. Παραμένει ωστόσο ένα πολύ ασυνήθιστο μέρος.

  • Seven Coloured Earths, Μαυρίκιος

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (7)

Αυτό το γεωλογικό φαινόμενο μπορείτε να το δείτε μόνο στον Μαυρίκιο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες. Η άμμος είναι χωρισμένη σε 7 χρώματα: μπλε, μωβ, κίτρινο, κόκκινο, καφέ, λιλά και πράσινο. Το πραγματικό παράδοξο είναι ότι φαίνεται πως τα χρώματα μένουν ξεχωρισμένα το ένα πάνω στο άλλο σε στρώσεις. Ακόμα και αν ανακατέψεις τα χρώματα στο χέρι σου, θα δεις ότι σε λίγο ξαναπαίρνουν το καθένα από την δική του στρώση. Το φαινόμενο παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

  • Perito Moreno Glacier, Αργεντινή

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (8)

Αποτελεί ένα από τρία παγόβουνα της Παταγονίας που μεγαλώνουν σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που συρρικνώνονται. Οι γεωλόγοι δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό. Η έκτασή του φτάνει τα 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι επισκέπτες μπορούν να το διασχίσουν με τα πόδια.

  • Rotorua, Νέα Ζηλανδία

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (9)

Βόρεια της Νέας Ζηλανδίας θα βρείτε την Rotorua, γνωστή για τα γεωλογικά φαινόμενα μοναδικά εδώ όπως οι λίμνες με ζεστή λάσπη. Βέβαια, η πόλη είναι επίσης γνωστή για την πολύ άσχημη μυρωδιά που υπάρχει παντού.

  • Plitvice Lakes, Κροατία

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (10)

Μία από τις πρώτες περιοχές στον κόσμο που η UNESCO έκρινε ως Παγκόσμια Κληρονομιά είναι η περιοχή που φιλοξενεί το σύμπλεγμα των λιμνών Plitvice και την οποία επισκέπτονται περίπου 1,2 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Τα χρώματα των λιμνών ποικίλουν από σκούρο μπλε σε έντονο πράσινο και αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα πολύ ιδιαίτερο και αξέχαστο θέαμα!

  • Σοκολατένιοι Λόφοι στο Bohol, Φιλιππίνες

Οι 10 πιο ασυνήθιστοι προορισμοί στην γη (11)

Όταν το χορτάρι στα 1.200 βουνά της περιοχής ξεραίνεται γίνεται καφέ και μοιάζει με κακάο. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών καθώς το θέαμα είναι μοναδικό αφού τα βουνά είναι τόσο συμμετρικά σε σχήμα και μέγεθος που μοιάζουν ψεύτικα.

Πηγή: msn.com

Κοινοποιήστε στο Facebook