Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (1)

Η άμμος είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται την παραλία. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Κόκκινη Παραλία του Panjin στην Κίνα, η οποία είναι κυριολεκτικά κόκκινη, ενώ δεν καλύπτεται καθόλου από άμμο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλείται από έναν τύπο αλγέων που ονομάζεται Sueda. Ξεκινά να φυτρώνει μεταξύ Απριλίου και Μαϊού, στη συνέχεια μένει πράσινο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αρχίζει να μετατρέπεται σε έντονο κόκκινο το φθινόπωρο.

Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται στο μεγαλύτερο υγρότοπο και βαλτό με καλάμια στον κόσμο, και στην πραγματικότητα φιλοξενεί το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα που μπορεί να βρεθεί: Η περιοχή έχει γίνει σπίτι για περισσότερα από 260 είδη πτηνών 399 είδη άγριων ζώων.

Προκειμένου να διατηρηθεί το οικοσύστημα ασφαλές, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη από το κράτος από το 1988. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της Κόκκινης Παραλίας είναι κλειστό προς το κοινό, υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι ανοιχτό για τους τουρίστες. Σας διαβεβαιώνουμε πως οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι δείγμα υπέρυθρης φωτογραφίας, απλά αποτελεί ένα από εκείνα τα μέρη που είναι δύσκολο να πιστέψεις πως όντως υπάρχουν.

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (2)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (3)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (4)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (5)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (6)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (7)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (8)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (9)

Η εκπληκτική Κόκκινη Παραλία στο Panjin της Κίνας (10)