Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα!

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (1)

Έξι χρόνια χρειάστηκε ο Zhang Lin από την Κίνα για να κατασκευάσει το σπίτι στο βουνό που πάντα ονειρευόταν. Μόνο που αυτό δεν βρίσκεται όντως πάνω σε ένα βουνό αλλά… στην ταράτσα ενός κτηρίου με διαμερίσματα στο Πεκίνο!

Ο εκκεντρικός καθηγητής μετέφερε τόνους χαλίκια και πέτρες στην ταράτσα του κτηρίου για να φτιάξει το σπίτι του, που μοιάζει πραγματικά να έχει σμιλευτεί σε μία βραχώδη βουνοπλαγιά.

Οι γείτονές του βέβαια δεν είναι και πολύ χαρούμενοι με την κατασκευή του, καθώς, όπως λένε, έχει προκαλέσει προβλήματα στην πολυκατοικία και φοβούνται ακόμα και κατάρρευση.

Το σπίτι του Lin, για το οποίο δεν εξέδωσε ποτέ άδεια δόμησης, έχει προκαλέσει ρωγμές στα ταβάνια και τους τοίχους των σπιτιών των γειτόνων ενώ σε αρκετά διαμερίσματα σημειώνονται διαρροές από σωλήνες που έχουν υποστεί ζημιές.

«Ήταν μία μικρή σοφίτα όταν το αγόρασε. Αλλά τη γκρέμισε κι έφτιαξε ένα… βουνό πάνω στα κεφάλια μας», ανέφερε ένας γείτονας σύμφωνα με τη Daily Mail.

Εάν το σπίτι δεν κριθεί ασφαλές, είναι πιθανό ο Lin να κληθεί να το κατεδαφίσει, εξήγησε εκπρόσωπος του δήμου.

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (2)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (3)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (4)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (5)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (6)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (7)

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (8)

Η «τρέλα» στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική δεν είναι σπάνια στην Κίνα. Στη επαρχία Zhejiang υπάρχει ολόκληρο συγκρότημα που προσομοιάζει ευρωπαϊκές πόλεις. Μάλιστα κατά την κατασκευή του το 2007 φτιάχτηκε μέχρι κι ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ.

Σπίτι στα βράχια πάνω σε… ταράτσα! (9)

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook