Goodgame Empire: 14 tips για να φτιάξετε μια θρυλική αυτοκρατορία

Goodgame Empire: 14 tips για να φτιάξετε μια θρυλική αυτοκρατορία

Από τη νέα μας κατηγορία Otherside.gr Games, εκείνο που ξεχώρισε στις προτιμήσεις σας είναι το Goodgame Empire, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη αφού πρόκειται για το καλύτερο browser game στρατηγικής στον κόσμο με πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ αυτών και ως το αγαπημένο παιχνίδι του κοινού.

Μετά λοιπόν από απαίτηση πολλών από εσάς, το Otherside.gr ετοίμασε μια λίστα με 14 σημαντικά tips που θα σας δώσουν προβάδισμα έναντι των 100.000 νέων παικτών που μπαίνουν στο παιχνίδι κάθε μέρα, και θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε μέσα στα 42 εκατομμύρια συνολικών παικτών παγκοσμίως.

1. Χρησιμοποιήστε ένα έγκυρο e-mail για να λάβετε ρουμπίνια ως bonus!

Όταν πρωτοξεκινάτε το παιχνίδι, κερδίζετε 300 ρουμπίνια μετά την ολοκλήρωση μερικών επιπέδων. Ο μόνος τρόπος για να πάρετε αυτό το δώρο είναι να έχετε δηλώσει μια έγκυρη διεύθυνση e-mail κατά την εγγραφή σας.

2. Μην επιτεθείτε σε κανένα πραγματικό άτομο πριν εξασθενήσει η περίοδος προστασίας σας.

Εκμεταλλευτείτε τις 7 ημέρες για να αναπτύξετε το δικό σας κάστρο και στρατό. Θα έχετε άπλετο χρόνο για να επιτεθείτε σε ανθρώπους αλλά εξασφαλίστε πρώτα το σημαντικότερο, που είναι μια ισχυρή βάση. Η λειτουργία προστασίας σας επιτρέπει να αναπτύξετε το κάστρο και να μην ανησυχείτε για επιθέσεις από ισχυρότερους παίκτες.

3. Μην ξοδεύετε τα ρουμπίνια νωρίς στο παιχνίδι για να ολοκληρώσετε κτήρια, να αγοράστε εργαλεία, slots ή οτιδήποτε άλλο.

Η πρώτη αγορά που πρέπει να κάνετε με τα ρουμπίνια σας είναι ένας φούρνος (bakery) στο κεντρικό σας κάστρο. Το φαγητό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία σε αυτό το παιχνίδι και όσα περισσότερα τρόφιμα μπορείτε να παράγετε, τόσο μεγαλύτερο στρατό μπορείτε να φτιάξετε. Με ένα φούρνο, η κατανάλωση φαγητού μειώνεται κι έτσι έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με την αύξηση της παραγωγής τροφίμων.

4. Μην βιάζεστε να ανεβείτε levels!

Πάρτε τον χρόνο σας και αφήστε το κάστρο σας να αναπτυχθεί σωστά. Η προετοιμασία νωρίς στο παιχνίδι θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας σε αυτό.

5. Στο επίπεδο 7, δημιουργήστε και τις τρεις ταβέρνες.

Από τη στιγμή που πρόκειται για παιχνίδι στρατηγικής, οι πληροφορίες για τους επερχόμενους στόχους σου είναι το κλειδί στην προετοιμασία των επιθέσεων. Μπορείτε να δημιουργήσετε το πολύ 3 ταβέρνες και προτείνουμε να το κάνετε το συντομότερο δυνατό.

6. Να επιτίθεστε όσο πιο συχνά μπορείτε σε κάτι.

Όταν είστε νέος στο παιχνίδι και η συλλογή νομισμάτων είναι 500 νομίσματα ανά 10 λεπτά, οι επιθέσεις σε κάστρα ληστών βαρώνων (robber baron castles) θα αποτελεί την βασική πηγή εσόδων. Αν έχετε διαθέσιμο έναν διοικητή (commander) για να οδηγήσει τα στρατεύματα σας, μπορείτε να τα στείλετε στο πεδίο της μάχης. Ακόμη κι αν έχετε λίγες μόνο επιθετικές μονάδες, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν κάστρα ληστών βαρώνων επιπέδου 1-5 κάπου στο παγκόσμιο χάρτη σας.

7. Πάντα να στέλνετε κατασκόπους πριν επιτεθείτε σε κάστρα άλλων παικτών.

Να στέλνετε πάντα κατασκόπους πριν επιτεθείτε σε κάστρα άλλων παιχτών αφού ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να βρείτε όταν χτυπήσετε το κάστρο. Επειδή ένα κάστρο φαίνεται εγκαταλελειμμένο ή είναι τυλιγμένο στις φλόγες, δεν σημαίνει κάτι, αφού μπορεί να κρύβει εκατοντάδες στρατιώτες.

8. Πάντα να επιλέγετε τις καλύτερες επιθετικές / αμυντικές μονάδες που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Αν και υπάρχουν πολλές μονάδες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για δημιουργία, πάντα να προτιμάτε τον ισχυρότερο τύπο μονάδας που έχετε.

9. Επιτεθείτε σε κάστρα ληστών βαρώνων επιπέδου από 3 και πάνω.

Επιτεθείτε σε κάστρα ληστών βαρώνων επιπέδου από 3 και πάνω, προκειμένου να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ρουμπίνια ως λάφυρα.

10. Αν δείτε ένα προπύργιο (outpost) του οποίου το κύριο κάστρο είναι κατεστραμμένο, επιτεθείτε για προμήθειες.

Αν δείτε ένα προπύργιο του οποίου το κύριο κάστρο είναι κατεστραμμένο, επιτεθείτε για προμήθειες αφού δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας για αντίποινα από τον ιδιοκτήτη του προπύργιου. Αν μάλιστα το προπύργιο φαίνεται καλό, ίσως να είστε σε θέση ακόμα και να το καταλάβετε και διατηρώντας την τρέχουσα ανάπτυξη του, αντί να ξεκινήσετε από το μηδέν.

11. Αναζητήστε το 8:2 φυλάκιο τροφίμων (food outpost) για να το καταλάβετε.

Ψάξτε για ένα 8:2 φυλάκιο τροφίμων αφού είναι τα καλύτερα για να υποστηρίξουν έναν μεγάλο στρατό. Μιλάμε για ένα πολεμικό παιχνίδι κι έτσι όσο περισσότερους στρατιώτες μπορείτε να θρέψετε, τόσο πιο επιτυχημένοι θα γίνετε.

12. Κάντε τα σχέδια σας πριν βγείτε από το παιχνίδι.

Αν πρόκειται να βγείτε από το παιχνίδι για κάποιες ώρες, στείλτε τις επιθετικές σας μονάδες να επιτεθούν σε κάποια κάστρα ληστών βαρώνων κάπου μακριά. Αν σας επιτεθούν όσο είστε offline, οι επιθετικές σας μονάδες θα είναι ασφαλείς, αφού θα βρίσκονται σε δική τους εκστρατεία. Είναι προτιμότερο να χάσετε μερικές μονάδες όταν επιτίθεστε σε κάστρα ληστών βαρώνων παρά να χάσετε ολόκληρο τον επιθετικό σας στρατό σε μια απρόσμενη επίθεση εχθρού ενώ κοιμάστε.

13. Κατασκευάστε φυλάκια (guardhouses)!

Χτίστε πολλά φυλάκια για να κρατήσετε τους κατασκόπους μακριά! Είναι ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να το παραμελήσετε. Ένας εχθρός είναι περισσότερο διατεθειμένος να επιτεθεί σε κάποιον για τον οποίο μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες, από το να στείλει τις μονάδες του στο άγνωστο και να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

14. Όταν επιτίθεστε στείλτε εργαλεία!

Πάντα και εννοούμε πάντα να στέλνετε εργαλεία όταν επιτίθεστε. Θα πρέπει να στέλνετε τουλάχιστον αρκετά εργαλεία για να ακυρώσετε το μπόνους άμυνας του αμυνόμενου εχθρού. Στείλτε περίπου 2-3 κύματα εργαλείων, ανάλογα με την έκθεση των κατασκόπων σας.

Τα παραπάνω Tips θα σας βοηθήσουν να βάλετε τις βάσεις για μία επιτυχημένη και διασκεδαστική πορεία στο Goodgame Empire. Σύντομα θα αναλύσουμε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού.