Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (1)

Οι πυγολαμπίδες (γνωστές ως Arachnocampa luminosa) γεμίζουν τα σπήλαια Waitomo Glowworm στη Νέα Ζηλανδία, γοητεύοντας τους επισκέπτες με τα σώματα τους, τα οποία ακτινοβολούν. Τα οργανικά με μορφή κάμπιας πλάσματα φωτίζουν τον κατά τα άλλα κατάμαυρο σπηλαιώδη χώρο ως χημική αντίδραση, παρόμοια με τους μικροοργανισμούς στη λίμνη που φωσφορίζει στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες πυγολαμπίδες βρίσκονται αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία και επιλέγουν να κατοικούν σε σπήλαια, καθώς πλησιάζουν το στάδιο της προνύμφης, το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 12 μήνες.

Παρόλο που τα σπήλαια είναι ιδιαίτερα όμορφα όταν οι πυγολαμπίδες φέγγουν την οροφή τους με την μεγαλύτερη δυνατή λάμψη τους, όπως μια θάλασσα από λαμπερά αστέρια, εκείνη τη στιγμή είναι πεινασμένες όσο ποτέ. Οι προνύμφες λάμπουν για να προσελκύσουν το επόμενο γεύμα τους, στα νήματα που έχουν υφάνει από κάτω τους.

Οι επισκέπτες ωστόσο δεν χρειάζεται να φοβούνται, καθώς αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τις πυγολαμπίδες που αντιδρούν στην ανθρώπινη παρέμβαση υποχωρώντας πίσω στις φωλιές τους.

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (2)

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (3)

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (4)

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (5)

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (6)

Πυγολαμπίδες δημιουργούν μοναδικό θέαμα σε σπήλαια της Νέας Ζηλανδίας (7)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.