Σε μια εποχή που οι σπατάλες απαγορεύονται, οι παρακάτω τρόποι για να διατηρήσετε περισσότερο τα τρόφιμα σας θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.
Τυλίξτε το κοτσάνι από ένα τσαμπί με μπανάνες με πλαστική μεμβράνη για να κρατήσουν 3-5 μέρες παραπάνω
Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε καλσόν και θα κρατήσουν μέχρι και 8 μήνες
Βουτυρώστε την κομμένη πλευρά του τυριού για να μην ξεραίνεται
Αποθηκεύστε μήλα μαζί με πατάτες για να μην βγάζουν φύτρες
Βάλτε το γάλα στη μέση του ψυγείου που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, και όχι στην πόρτα του
Καθαρίστε σωστά το ψυγείο: Όταν κάτι σαπίσει στο ψυγείο σας δεν αρκεί να το πετάξετε στα σκουπίδια, καθώς αφήνει πίσω του μούχλα που θα επεκταθεί και στα νέα τρόφιμα. Θα πρέπει λοιπόν να απολυμάνετε την συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να κρατήσουν τα τρόφιμα σας πολύ περισσότερο
Τυλίξτε το μαρούλι σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί τραγανό
Χρησιμοποιήστε παλιά μπουκάλια για να κλείνετε τις πλαστικές σακούλες. Κόψτε το λαιμό του μπουκαλιού και κλείστε τη σακούλα με το καπάκι
Καταψύξτε το ψωμί για να διαρκέσει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τρίψτε ένα παγάκι στο μπαγιάτικο ψωμί και βάλτε το στο φούρνο για 12 λεπτά
Τοποθετήστε τα παλιότερα τρόφιμα στο μπροστινό μέρος του ψυγείου, ώστε να βλέπετε τι πρέπει να καταναλωθεί σύντομα
Αποθηκεύστε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου, όχι στο ψυγείο
Κρατήστε το τυρί στο θερμότερο σημείο του ψυγείου, όπως το συρτάρι των λαχανικών ή το ράφι των τυριών
Και τέλος… ΜΗΝ κολλάτε στην ημερομηνία «Ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από». Η συγκεκριμένη ένδειξη έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος και όχι την ασφάλεια. Αν διατηρηθεί σωστά, μπορείτε ακόμη και να κάνετε ένα μήλο να κρατήσει για έναν ολόκληρο χρόνο
Δείτε τον παρακάτω πίνακα για να μάθετε πως να διατηρείτε τα τρόφιμα για μεγαλύτερο διάστημα.