Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (1)

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι η λύση στο πρόβλημα της αναμενόμενης εξάντλησης των (μη ανανεώσιμων) αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων. Θα έχετε ακούσει τους όρους «πράσινες πολιτικές», εξοικονόμηση ενέργειας κ.ά.

Οι κατασκευαστές των παρακάτω προϊόντων ήθελαν να βάλουν κι αυτοί το «λιθαράκι» τους στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενθάρρυνση χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Από ξυπνητήρια που λειτουργούν με νερό, οδοντόβουρτσες που δε χρειάζονται οδοντόκρεμα και μοτοσικλέτες που κινούνται χάρη σε… περιττώματα ζώων, δείτε παρακάτω μερικά περίεργα προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας!

  • Toilet Bike Neo

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (2)

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει κάποιος που θα θέλει να την αγοράσει, όμως σύμφωνα με την ιστοσελίδα mashable.com, αυτή η μοτοσικλέτα είχε κάνει την εμφάνισή της στην επίσημη ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρείας ειδών υγιεινής ΤΟΤΟ. Κι ενώ δε χρησιμοποιεί ανθρώπινα περιττώματα για να κινείται… την κίνηση στους τροχούς δίνει ενέργεια που παράγεται από μια δεξαμενή με περιττώματα ζώων!

  • NoPoPo Battery

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (3)

Οι υδροηλεκτρικές μπαταρίες της εταιρείας Aqua Power Japan βασίζονται σε… υγρά, όπως για παράδειγμα τσάι, ή… τα ούρα σας!

  • J3K Ionic Toothbrush

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (4)

Οι περισσότεροι έχουμε δει τις οδοντόβουρτσες που λειτουργούν με μπαταρία και δε χρειάζεται καν να κουνήσεις τα χέρια σου για να πλύνεις τα δόντια σου… κάνουν όλη τη δουλειά μόνες τους. Το ιδιαίτερο όμως της J3K Ionic Toothbrush είναι ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια του φωτός για να παράγει ηλεκτρόνια, τα οποία, σε συνδυασμό με το νερό προκαλούν χημική αντίδραση με αποτέλεσμα… να πλένει τα δόντια σας χωρίς… οδοντόκρεμα. Χωρίς μπαταρίες, χωρίς οδοντόκρεμα!

  • Traveling Tap

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (5)

Ξεχάστε τη βενζίνη. Πάρτε την παρέα σας (6-10 άτομα) και ετοιμαστείτε για… πετάλι και «μπυροκατάνυξη»! Μην ξεχνάτε… ο οδηγός δεν πίνει!

  • BioLite Campstove

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (6)

Το κάμπινγκ του 21ου αιώνα συνδυάζει φόρτιση smartphone και μαγείρεμα σε ένα. Η σόμπα BioLite Campstove μπορεί την ώρα που μαγειρεύει το φαγητό σας, να φορτίζει και το κινητό σας τηλέφωνο.

  • Wind ‘N Go Portable Lantern/Radio

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (7)

Φως και ραδιόφωνο σε μια συσκευή. Και μην ανησυχείτε αν ξεχάσατε τις μπαταρίες σπίτι… αρκεί να γυρίσετε την ειδική μανιβέλα και θα έχετε… άπλετο φως και μουσική συντροφιά στην εξοχή!

  • Citizen Eco-Drive

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (8)

Το ρολόι Citizen Eco-Drive δε χρειάζεται μπαταρίες. Φορτίζει με οποιοδήποτε τύπου φως.

  • Bedol Water Clock

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (9)

Γεμίστε το ξυπνητήρι σας με νερό κάθε 8 με 12 εβδομάδες και μείνετε ήσυχοι ότι δε θα αργείτε το πρωί στη δουλειά σας.

  • iBamboo Speaker

Προϊόντα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας (10)

Μπαμπού-ενισχυτής. Ξεχάστε τα παραδοσιακά ηχεία για τα smartphone. Με τα ηχεία από μπαμπού θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook