Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (1)

Το 2010, ο Φινλανδός αρχιτέκτονας Robin Falck ήθελε να φτιάξει ένα μέρος που να θεωρεί δικό του. Κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας του στο δάσος βρήκε μια πανέμορφη τοποθεσία για μια καλύβα. Καθώς όμως η στρατιωτική του θητεία πλησίαζε σε λιγότερο από ένα χρόνο, ήξερε ότι δεν είχε το χρόνο να χτίσει κάτι μεγάλο που θα απαιτούσε την έκδοση άδειας. Στη Φινλανδία επιτρέπεται να χτίσεις ένα μικρό οίκημα χωρίς άδεια αν αυτό είναι μικρότερο από 9-12 τετραγωνικά μέτρα (ανάλογα με την τοποθεσία).

Αφού σχεδίασε το κτήριο κατά τους χειμερινούς μήνες, ο Robin ξεκίνησε να χτίζει την καλύβα του τον Ιούνιο, χρησιμοποιώντας όσες περισσότερες πρώτες ύλες από το κοντινό περιβάλλον μπόρεσε να βρει, καθώς και ανακυκλωμένα υλικά. Όλα τα υλικά κουβαλήθηκαν με τα χέρια, το χτίσιμο διήρκεσε δυο εβδομάδες, ενώ το κόστος χωρίς την εργασία του υπολογίστηκε στα 7.500 ευρώ.

Ο Robin λέει πως η γωνία και το μέγεθος του παραθύρου δίνει στο εσωτερικό άφθονο φυσικό φως, ενώ το βράδυ μπορείς να δεις ακόμα και τα αστέρια. Στον 1ο όροφο ένα σαλόνι και μια μικρή κουζίνα, ενώ ο 2ος είναι για τον ύπνο και για αποθήκευση. Το ονόμασε Nido, που στα Ιταλικά σημαίνει «η φωλιά του πουλιού».

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (2)

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (3)

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (4)

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (5)

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (6)

Μοντέρνα μικροσκοπική καλύβα στο δάσος (7)