10 πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα»

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (7)

Το Παρίσι μπορεί να θεωρείται η «Πόλη του Φωτός», ωστόσο για κάποιο λόγο πολλοί ταξιδιώτες το έχουν ρίξει στη… «μαύρη λίστα». Λίγο οι σερβιτόροι που είναι αγενείς, λίγο οι τεράστιες ουρές αναμονής έξω από το Λούβρο και… τα φώτα μάλλον σβήνουν στην πόλη του φωτός.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε άρθρο του ο Marco Sagese στο aluxurytravelblog.com.

Δείτε παρακάτω ποιες άλλες πόλεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις χειρότερες πόλεις του κόσμου και πείτε μας τη γνώμη σας γι’ αυτές:

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Και γιατί;

  • 1. Παρίσι, Γαλλία

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (1)

Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν τη γαλλική πρωτεύουσα και… κατέληξαν να εύχονται να μην την είχαν επιλέξει ποτέ, γράφει ο Sagese. Οι σερβιτόροι στα καταστήματα είναι εξαιρετικά αγενείς, οι ουρές αναμονής στα μουσεία και κυρίως στο Λούβρο τεράστιες, υπάρχουν περιττώματα σκύλων παντού και σε κάθε στενάκι αμέτρητοι τουρίστες σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες. Επιπλέον, είναι μια ακριβή πόλη και μέχρι και το πρωινό θα σας κοστίσει πολλά.

  • 2. Τιχουάνα, Μεξικό

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (2)

Πέρα από τους ενδελεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλεσαι αναγκαστικά για ναρκωτικά, η περιοχή διαθέτει από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα. Καρτέλ ναρκωτικών, οικονομική δυσχέρεια και μεταδοτικές ασθένειες, όπως αυτή της γρίπης των πτηνών.

  • 3. Belize City, Μπελίζ

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (3)

Πολλοί ονειρεύονται ένα ταξίδι σε κάποιο παραδεισένιο νησί της Καραϊβικής. Απλά φροντίστε να μην είναι το Μπελίζ, συνεχίζει ο αρθρογράφος. Οι υποδομές είναι παλιές και η εικόνα τους το λιγότερο θλιβερή, ενώ υπάρχει αρκετή εγκληματικότητα και ναρκωτικά στους δρόμους και δεν είναι πολύ ασφαλές να μετακινείστε μόνοι σας τα βράδια.

  • 4. Νέο Δελχί, Ινδία

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (4)

Απατεώνες κυκλοφορούν παντού και οι ταξιδιώτες δε μπορούν να νιώσουν ούτε λεπτό ασφαλείς. Πολλοί bloggers έχουν ανακηρύξει το Νέο Δελχί ως την «Πόλη της Απάτης» στην Ινδία. Από τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο αεροδρόμιο κινδυνεύετε να πέσετε θύματα απατεώνων… και ακολουθούν τα τρένα, τα ξενοδοχεία, οι δρόμοι κ.τ.λ.

  • 5. Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (5)

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις των ΗΠΑ. Το Λος Άντζελες όμως είναι και ένας από τους χειρότερους τουριστικούς προορισμούς. Προετοιμαστείτε για ατελείωτα μποτιλιαρίσματα, ατμοσφαιρική ρύπανση, θόρυβο, σεισμούς και χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν στα στέκια των διασήμων.

  • 6. Τιμπουκτού, Μάλι

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (6)

Εκτός από την αφόρητη ζέστη το μόνο που θα δείτε είναι… άμμος. Δεν υπάρχουν εμπορικά κέντρα και άλλα γραφικά αξιοθέατα για τουρίστες στο Τιμπουκτού, λέει ο Sagese.

  • 7. Μελβούρνη και Σίδνεϊ, Αυστραλία

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (7)

Δεν είναι μόνο οι ταξιδιώτες που δεν αντέχουν δύο από τις πιο γνωστές πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτών των δύο πόλεων που δεν… χωνεύονται! Και φυσικά αυτό το αμοιβαίο μίσος των κατοίκων δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις επισκεφτείτε εσείς, απλά φροντίστε να μην μπερδέψετε τη μία με την άλλη… και γίνετε αντιληπτοί από τους ντόπιους!

  • 8. Λίμα, Περού

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (8)

Το συνεχές νέφος και η αιθαλομίχλη που καλύπτει σχεδόν τα πάντα μάλλον ευθύνεται για την κακή εντύπωση που έχει αφήσει η Λίμα σε πολλούς τουρίστες, σε συνδυασμό φυσικά με την έλλειψη ασφάλειας των ταξιδιωτών.

  • 9. Κάιρο, Αίγυπτος

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (9)

Η ατμοσφαιρική μόλυνση στο Κάιρο είναι τόσο κακή, που θα νομίζετε ότι έχετε καπνίσει από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα. Όσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τα αρχαιολογικά ευρήματα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, αυτό επισκιάζεται από ατελείωτα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, την έκρυθμη πολιτικοκοινωνική κατάσταση και το γεγονός ότι κανείς διατρέχει πάρα πολλές πιθανότητες να εμπλακεί σε… αυτοκινητιστικό ατύχημα από τη στιγμή που θα μπει σε κάποιο όχημα.

  • 10. Τζακάρτα, Ινδονησία

Πόλεις που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» (10)

Αν έχετε συνδέσει τη Τζακάρτα με κάποιο εξωτικό προορισμό… απατάσθε. Ετοιμαστείτε να αντικρίσετε μόλυνση, φτώχεια, πλανόδιους πωλητές και πολύ κακή κίνηση στους δρόμους, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook