Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα!

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (1)

Εξήντα περίπου λεπτά χρειάζονται για να συναρμολογηθεί το πρώτο «φτιάξ’ το μόνος σου» αυτοκίνητο του κόσμου, που είναι μάλιστα ανοιχτού κώδικα.

Τόσο θα πάρει βέβαια σε μας, γιατί οι μηχανικοί που το κατασκεύασαν το κάνουν σε 41 λεπτάκια!

Το να ονομάσεις ωστόσο το Tabby της OSVehicle «αυτοκίνητο» μπορεί να φαντάζει κάπως υπερβολή, άσε που στην ώρα που χρειάζεται για να συναρμολογηθεί δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση ανιαρών και περιττών αξεσουάρ όπως πόρτες, παρμπρίζ, ουρανός, αμάξωμα κ.λπ.

Μπορείς όμως να το οδηγήσεις και αυτό το κατατάσσει αυτόματα στα τετράτροχα, άσε που υπάρχει και η αναβαθμισμένη έκδοση του Urban Tabby, που διαθέτει αρκετό αμάξωμα για να είναι street legal (τουλάχιστον στη Βρετανία).

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (2)

Η OSV δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το starter kit του Tabby, με την τιμή τόσο της διθέσιας όσο και της τετραθέσιας έκδοσης να αποκρυσταλλώνεται στα 500 ευρώ.

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (3)

Πρόσθεσε σε αυτό «εξτραδάκια» όπως η μπαταρία (698 ευρώ), το ηλεκτρικό μοτέρ (1.520 ευρώ) και οι θέσεις (80 ευρώ) και έχεις στα χέρια σου ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό θαυματάκι, που πιάνει τα 80 χλμ/ώρα σε λιγότερο από… 3.000 ευρώ!

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (4)

Όσο για τη διαδικασία παραγγελίας, παραείναι απλή: επιλέγεις την έκδοση που θέλεις και το αμαξάκι στέλνεται πακετάκι (κυριολεκτικά!) στο σπίτι σου.

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (5)

Η OSV σκοπεύει τώρα να επεκτείνει την γκάμα των κινητήρων της, προσφέροντας 3 επιλογές ηλεκτρικών μοτέρ (στα 4, 8 και 15 kW), υβρίδια βενζινο-ηλεκτροκινητήρα (κινητήρας 125 κυβικών συνδυασμένος με μοτέρ 15 kW), ακόμα και την παραδοσιακή μας μηχανή εσωτερικής ανάφλεξης από 50-250 κυβικά!

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (6)

Και βέβαια, καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, η OSV διαθέτει forums που σου επιτρέπουν να κάνεις προτάσεις, να βελτιώσεις το design και να μοιραστείς κάθε πιθανή και απίθανη ιδέα με την κοινότητα του OSV για το πώς θα γίνει το Tabby ακόμα καλύτερο.

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο σε μια ώρα! (7)

Αν αυτό δεν είναι απίστευτο, τότε τι είναι;

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook