Θεσσαλονίκη: «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Θεσσαλονίκη: «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει φέτος και μεταμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014! Χιλιάδες εθελοντές δίνουν ζωή στην πόλη, αναλαμβάνοντας από την αρχή του χρόνου δράση και οργανώνοντας μία μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστές τους νέους, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και όχι μόνο, έχοντας δίπλα τους ως Μεγάλο Χορηγό τον Nescafé Frappé, ο οποίος δροσίζει με την παρουσία του την πόλη που τον «ανακάλυψε» και τους επισκέπτες της!
Το European Youth Capital ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και από τότε έχει «ταξιδέψει» σε 6 ευρωπαϊκές πόλεις, φέρνοντας κοντά εκατομμύρια νέους. Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται κάθε χρόνο και για ολόκληρο το χρόνο σε μια ευρωπαϊκή πόλη με σκοπό να αναδειχθούν τα πολιτιστικά και κοινωνικό – οικονομικά χαρακτηριστικά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, στόχος του θεσμού είναι να παροτρύνει τη συμμετοχή της ευρωπαϊκής νεολαίας μέσα από δράσεις που προάγουν τη συνεργασία και τη διαδραστικότητα.
Πώς κατάφερε η Θεσσαλονίκη να γίνει «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»; Το μυστικό ήταν η μεγάλη όρεξη για δημιουργία! Την Άνοιξη του 2011 η νεολαία της πόλης, μαζί με εθελοντές όλων των ηλικιών, συμμετείχε σε δημιουργικές συναντήσεις με σκοπό να προκύψουν προτάσεις που θα πλαισίωναν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του φακέλου της υποψηφιότητας. 

Το αποτέλεσμα είναι η «Thessaloniki 2014». Νέοι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη επισκέπτονται φέτος τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του θεσμού που κινούνται γύρω από έντεκα διαφορετικές θεματικές ενότητες (περιβάλλον, πολιτισμός, εθελοντισμός, κοινά, κ.ά.), δίνοντας ζωντάνια στην πόλη με ενεργό υποστηρικτή τον Nescafé Frappé.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεσμού «Thessaloniki 2014» στο Facebook  και την επίσημη σελίδα του Nescafé Frappé στο Facebook. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε και να μαθαίνετε τι συμβαίνει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, μάθετε περισσότερα για το θεσμό και αναζητήστε τη δράση που σας ταιριάζει! 
Sponsored post