15 ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους

Ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο ζώο που πάσχει από απώλεια μαλλιών. Είτε πρόκειται για κάποια ασθένεια ή λόγω γηρατειών, αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει και τα ζώα.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως τα ζώα της λίστας που ακολουθεί δεν φαίνεται να προβληματίζονται από την απώλεια της γούνας ή των φτερών τους…

Κουνέλι

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (1)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (2)

Αυτό το χαριτωμένο κουνελάκι γεννήθηκε το 2009 και έγινε αμέσως διάσημο στο Internet, επειδή ήταν άτριχο. Ευτυχώς, μετά από 3 μήνες έβγαλε την πρώτη του γούνα και έγινε το ίδιο φυσιολογικό με τα χνουδωτά αδερφάκια του.

Αρκούδα

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (3)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (4)

Η Dolores είναι μια από τις θηλυκές αρκούδες που επηρεάστηκαν από ξαφνική απώλεια τριχώματος σε έναν ζωολογικό κήπο στην Λειψία της Γερμανίας. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συνέβη λόγω κάποιας γενετικής ανωμαλίας, αν και τα ζώα δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί σε κάτι άλλο.

Σκαντζόχοιρος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (5)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (6)

Γνωρίστε την Betty, το χαριτωμένο καραφλό σκαντζοχοιράκι από το κέντρο διάσωσης ζώων Foxy Lodge στην Αγγλία. Είναι απόλυτα υγιής και παραμένει άγνωστος ο λόγος που είναι καραφλή.

Παπαγάλος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (7)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (8)

Η Oscar ήταν μια 35χρονη παπαγαλίνα Moluccan κακατούα που υπέφερε από μια πάθηση που επηρεάζει τα πτηνά. Συνήθιζε να ξεπουπουλιάζεται μόνη της επειδή τα φτερά της την ενοχλούσαν πάρα πολύ.

Ρακούν

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (9)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (10)

Αυτά τα θηλαστικά μερικές φορές μπορεί να αναπτύξουν μια παρασιτική μόλυνση (ψώρα ή μυκητιασική λοίμωξη) που έχει ως συνέπεια την πτώση του τριχώματος τους.

Σκίουρος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (11)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (12)

Οι άτριχοι σκίουροι δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Η απώλεια της γούνας τους συνήθως σχετίζεται με μια αρρώστια που προκαλείται από ακάρεα.

Ινδικό Χοιρίδιο

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (13)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (14)

Το Skinny Pig είναι μια άτριχη ράτσα του ινδικού χοιρίδιου (guinea pig).

Πιγκουίνος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (15)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (16)

Αυτό το καραφλό πιγκουινάκι γεννήθηκε χωρίς φτερά και απορρίφθηκε από τους γονείς του σε ένα ενυδρείο στην επαρχία Liaoning της Κίνας. Οι εργαζόμενοι στο ενυδρείο αποφάσισαν ότι η αδυναμία και η έλλειψη γούνας του μικρού πιγκουίνου οφειλόταν στις δυσκολίες που είχε στην πέψη των τροφών και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Χάρη σε αυτούς, το πτηνό κατάφερε να αποκτήσει γούνα και να επανασυστηθεί επιτυχώς στην οικογένεια του.

Αρουραίος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (17)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (18)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (19)

Οι άτριχοι αρουραίοι οφείλουν την ύπαρξη τους στην αναπαραγωγή διαφορετικών συνδυασμών γονιδίων. Από τη μία μεριά, οι άτριχοι εργαστηριακοί αρουραίοι παρέχουν στους ερευνητές χρήσιμα στοιχεία πάνω στα εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα και τις γενετικές νεφρικές παθήσεις.

Χιμπατζής

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (20)

Οι χιμπατζήδες, όπως άλλες μαϊμούδες, πίθηκοι και οι άνθρωποι, μερικές φορές πάσχουν από αλωπεκία – μια πάθηση που προκαλεί την απώλεια τριχοφυΐας σε όλο το σώμα.

Σκύλος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (21)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (22)

Αυτοί είναι Περουβιανοί άτριχοι σκύλοι. Ο Machu Picchu (το 4 μηνών κουτάβι της παραπάνω φωτογραφίας) προσφέρθηκε ως κατοικίδιο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις κόρες του ένα νέο κατοικίδιο για τον Λευκό Οίκο, αλλά ο σκύλος έπρεπε να είναι υποαλλεργικός επειδή μια από αυτές είναι αλλεργική στις περισσότερες ράτσες σκύλων. Οι Περουβιανοί άτριχοι σκύλοι θεωρούνται ιδανικοί για ευαίσθητους ανθρώπους χάρη στην έλλειψη τριχώματος.

Φασκωλόμυς (μαρσιποφόρο ζώο της Αυστραλίας)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (23)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (24)

Αυτή είναι η Karmann – ένα ορφανό μωρό «wombat» από την Αυστραλία. Το συγκεκριμένο είδος ζώου φυσιολογικά πρέπει να μένει στον μάρσιπο της μητέρας του μέχρι να γίνει 7 μηνών, όμως η άτυχη Karmann διεσώθη από τον μάρσιπο την ετοιμοθάνατης μητέρας της σε ηλικία 3 μηνών κι έτσι είναι άτριχη. Αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό την φροντίδα ενός καταφυγίου άγριας ζωής στη Μελβούρνη.

Μπαμπουίνος

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (25)

Ο άτριχος θηλυκός μπαμπουίνος εντοπίστηκε στην εξοχή της Ζιμπάμπουε. Το ζώο ενδεχομένως έχασε το τρίχωμα του λόγω αλωπεκίας.

Κανγκουρό

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (26)

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (27)

Το μικροσκοπικό αυτό πλάσμα ονομάζεται Sabrina και πρόκειται για ένα θηλυκό καγκουρό που εγκαταλείφθηκε από την μητέρα του στο Serengeti-Park της Γερμανίας. Αυτά τα ζώα δεν αναπτύσσουν τρίχωμα μέχρι να βγουν από τον μάρσιπο της μητέρας τους.

Χάμστερ

Ζώα που μοιάζουν αγνώριστα χωρίς το τρίχωμα τους (28)

Τα άτριχα Συριακά χάμστερς δεν έχουν τρίχωμα εξαιτίας μιας γενετικής ανωμαλίας.

Κοινοποιήστε στο Facebook