Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες εφευρέσεις

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (3)

Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη με εφευρέσεις και επινοήσεις που δεν άντεξαν στον χρόνο αλλά καταδεικνύουν την «διορατικότητα» που ενδεχομένως είχαν κατά καιρούς οι επιστήμονες. Ακόμη και όταν οι ιδέες είχαν πραγματικά παρανοϊκές αφορμές ή σκόπευαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δεν ήταν και τόσο σημαντικά.

  • Το αυτοκίνητο-φτυάρι

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (1)

Το 1934 επινοήθηκε ένα αυτοκίνητο που αυτό που το χαρακτήριζε ήταν το προσαρμοσμένο φτυάρι που είχε μπροστά.Το φτυάρι είχε ως σκοπό να προλαμβάνει τα ατυχήματα στους ταραχώδης παριζιάνικους δρόμους μεταφέροντας πεζούς.

  • Ξύλινα μαγιό

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (2)

Το ξύλινο μαγιό εφευρέθηκε στην Ουάσινγκτον το 1929 και έμοιαζε πολύ με τα φουσκωτά βοηθήματα κολύμβησης που υπάρχουν και σήμερα στο εμπόριο, το ξύλινο μαγιό δημιουργήθηκε για να κάνει το μπάνιο ευκολότερο.

  • Ενα πιάνο για κλινήρεις ασθενείς

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (3)

Το 1935 Βρετανοί εφευρέτες έφτιαξαν ειδικό πιάνο στο οποίο μπορούσαν να παίζουν άνθρωποι που ήταν άρρωστοι ή άνθρωποι με ειδικές ανάγκες που δεν τους επιτρεπόταν να σηκωθούν από το κρεβάτι.

  • Εσώρουχα που μπλοκάρουν τις ανεπιθύμητες οσμές

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (4)

Τα συγκεκριμένα εσώρουχα κυκλοφορούν στο εμπόριο και εφευρέθηκαν από τον Buck Weimer που είναι κατασκευαστής εσώρουχων στις ΗΠΑ. Σκοπός του συγκεκριμένου εσωρούχου είναι να εξουδετερώνει τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και το επιτυγχάνει καθώς έχει έναν αεροστεγή ιστό και ένα ελαστικό υλικό που σφραγίζει γύρω από τη μέση και τα πόδια. Το ηλεκτρονικό κατάστημα που διατίθενται είναι το παρακάτω: myshreddies.com

  • Ενισχυτής ακοής

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (5)

Εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και αν και δεν κολακεύει ιδιαίτερα από πλευράς αισθητικής, η εν λόγω συσκευή λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

  • Μάσκα προσώπου για το hangover των απολυμένων

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (6)

Αποτελείται από κύβους πάγου για να δροσίζουν το πρόσωπο. Αυτή η μάσκα λέγεται ότι έιχε ανακαλυφθεί για να βοηθήσει τον κόσμο να διαχειριστεί ψύχραιμα μια απόλυση καθώς οι απολυμένοι έπιναν πολύ. Επινοήθηκε από τον Max Factor στις ΗΠΑ το 1947.

  • Ποδήλατο για ξηρά και θάλασσα

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (7)

Ανακαλύφθηκε το 1937 στο Παρίσι και σκοπός του ήταν να δώσει την δυνατότητα στους ποδηλάτες να το χρησιμοποιούν όχι μόνο στην ξηρά αλλά και στη θάλασσα.

  • Πλοίο που μπορούσε να μετακινηθεί σε παγωμένα νερά

Οι πιο παράξενες εφευρέσεις (8)

Ανακαλύφθηκε το 1600 στην Ολλανδία, οι εφευρέτες πίστευαν ότι μετά τη συγκεκριμένη ανακάλυψη θα μπορούσαν να μεταφέρουν εμπόρευμα μέσα από παγωμένες λίμνες και ποτάμια.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook