Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (18)

Μοιάζουν… εξωγήινα, αλλά δεν είναι – Δείτε τις φωτογραφίες.

Η όψη τους είναι κάτι παραπάνω από περίεργη. Κι όμως αυτά τα ζώα –που πολλοί δεν έχουν ξαναδεί καν- υπάρχουν. Περπατούν, κολυμπούν ή έρπουν πάνω στη γη.

Παρόλα αυτά μοιάζουν… εξωγήινα, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για 18 ζώα τα οποία είναι διόλου χαριτωμένα. Κάποια βέβαια, έχουν πλάκα σαν εικόνα, αλλά κάποια άλλα είναι… ανατριχιαστικά. Πάντως, οι βιολόγοι έχουν εξηγήσει ότι για την όψη του κάθε ζώου υπάρχει ένας λόγος, γι’ αυτόν που τα δημιούργησε η φύση. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα προκαλούν το γέλιο, όπως είναι το Batfish, με τα κόκκινα χείλη.

Δείτε τα…

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (1)

Το θαλάσσιο γουρουνάκι, που ζει στα βάθη των ωκεανών ωκεανού και ιδίως του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού. Το βρίσκει κανείς σε περισσότερο από 1 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τρέφεται με οργανικά μέρη από τη θαλάσσια λάσπη.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (2)

Ονομάζεται οκάπι και είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που διαθέτει ρίγες παρόμοιες με της ζέβρας. Βρίσκεται κυρίως στο Κονγκό και την Κεντρική Αφρική.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (3)

Ο αγκαθωτός δράκος είναι ένα είδος σαύρας, ο οποίος διαθέτει γήινα χρώματα για να καμουφλάρεται και να προστατεύεται. Παράλληλα, έχει ένα «ψεύτικο» κεφάλι, το οποίο… παρουσιάζει στους διώκτες του και κρύβει το αληθινό του.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (4)

Είναι πελαργός και λέγεται Shoebill, επειδή το ράμφος του μοιάζει με… παπούτσι.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (5)

Ο ινδικός μωβ βάτραχος. Φυσικά βρίσκεται στην Ινδία και περνά μόλις δύο εβδομάδες από τη ζωή του πάνω από το έδαφος, αφήνοντας τα… έγκατα της γης μόνο για να ζευγαρώσει.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (6)

Είναι το μπλε παπαγαλόψαρο και συναντάται στον Ατλαντικό ωκεανό. Το 80% του χρόνου της ζωής του τον περνά ψάχνοντας για φαγητό. Είναι και… λαίμαργο.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (7)

Μην τη βλέπεται έτσι, η συγκεκριμένη είναι ένα σαρκοφάγο αρπακτικό που ονομάζεται η οχιά των θάμνων και ζει στα τροπικά δάση της Αφρικής, κυνηγώντας το θήραμα της κυρίως τη νύχτα.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (8)

Η σπάνια αντιλόπη Saiga απαντάται στις στέπες της Ευρασίας και είναι… διάσημη για τη δομή της ευλύγιστης μύτης της, της προβοσκίδας της δηλαδή.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (9)

Είναι γνωστός ως μπλε δράκος, αν και μικροσκοπικός. Μπορεί να τον δείτε σε ζεστά νερά των ωκεανών, καθώς συνήθως επιπλέει λόγω ενός σάκου με αέρα που έχει στο στομάχι του.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (10)

Λέγεται Pacu Fish και είναι επικίνδυνο για τους άντρες. Βλέπετε τα δόντια του και μάλλον δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις στο για ποιο λόγο οι κάτοικοι της Παπούα Νέα Γουινέα το αποκαλούν «κόφτη των όρχεων», με τους ψαράδες εκεί να φοβούνται για την ασφάλεια της συγκεκριμένης… περιοχής τους όταν πρέπει να μπουν στο νερό.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (11)

Είναι η νυχτοπεταλούδα της Βενεζουέλας, η οποία ανακαλύφθηκε στη χώρα το 2009.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (12)

Το όνομα αυτού είναι Hummingbird Hawk-Moth. Είναι ένα είδος πεταλούδας, η οποία όταν τρέφεται με λουλούδια παράγει έναν ήχο σαν… μουρμουρητό. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι πολύ καλή στο να μαθαίνει τα χρώματα!

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (13)

Η γαρίδα Mantis ή αλλιώς στοματόπαιδο συναντάται σε τροπικά και υπό-τροπικά ύδατα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά τους.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (14)

Δεν έχει μόνο παράξενη εμφάνιση, αλλά και όνομα. Το Umbonia Spinosa είναι ένα είδος εντόμου, πιο κοντινό στην οικογένεια των τζιτζικιών, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές απορίες στους επιστήμονες.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (15)

Είναι αμφίβιο φίδι και ονομάζεται Atretochoana eiselti.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (16)

Το μυρμήγκι Πάντα της οικογενείας των Mutillidae ζει κατά βάση στις ερήμους, και κοντά στους Τροπικούς.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (17)

Είναι καρχαρίας και λέγεται Goblin. Ζει σε βάθη μεγαλύτερα των 100 μέτρων, αλλά παρά το γεγονός ότι πρόκειται για καρχαρία δεν βλάπτει τους ανθρώπους.

Τα πιο παράξενα ζώα του κόσμου (18)

Το Batfish με τα κόκκινα χείλη. Ανακαλύφθηκε στα νησιά Γκαλαπάγκος και θεωρείται ως ένας πολύ κακός κολυμβητής, γι’ αυτό και συνήθως περπατάει στον πάτο του ωκεανού.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook