Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Η οδήγηση στα ταξίδια μπορεί να γίνει λίγο μονότονη. Ατέλειωτοι δρόμοι, που θα σας οδηγήσουν στον προορισμό σας, με την εναλλαγή του σκηνικού να είναι η μόνη ενδιαφέρουσα παράμετρος.

Βαρετοί δρόμοι; Η Huffington Post έρχεται να μας αλλάξει γνώμη παρουσιάζοντας μας τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο!

Ο πιο απότομος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (1)

Η οδός Baldwin στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας είναι η πιο απότομη σε κατοικημένη περιοχή στον κόσμο!

Ο πιο ιλιγγιώδης

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (2)

Ο Passo dello Stelvio στις Ortler Άλπεις στην Ιταλία διαθέτει 48 στροφές φουρκέτες, με μέση κλίση 7,4%, με το 6% να είναι το μέγιστο για τους αυτοκινητοδρόμους των ΗΠΑ.

Ο πιο τρομακτικός

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (3)

Τα τούνελ Guoliang στο Χουνάν της Κίνας Κίνα σμιλεύτηκε χειρωνακτικά στα όρη Taihang, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και είναι επενδεδυμένα με ανοίγματα, που προσφέρουν τρομακτική θέα στους οδηγούς.

Ο πιο μπερδεμένος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (4)

Το Magic Roundabout στο Swindon της Αγγλίας Αποτελείται από πέντε μίνι-κυκλικούς κόμβους, τοποθετημένους γύρω από έναν κύκλο.

Ο στενότερος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (5)

Η οδός Parliament στην Αγγλία, που χρονολογείται από το 1300, είναι ο στενότερος δρόμο στον κόσμο, μετρώντας λιγότερο από 25 πόντους στο στενότερο σημείο του.

Ο πιο μακρύς

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (6)

Ο Pan-American Highway συνδέει τις ηπειρωτικές χώρες της Αμερικής και έχει συνολικό μήκος 29.800 μίλια μακριά. Είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ο πιο «πεισματάρης»

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (7)

Ο δρόμος αυτός απλά δεν θα κινηθεί. Η έξοδος Umeda του δρόμου Hanshin στην Osaka της Ιαπωνίας πέρνα μέσα από το κτήριο Gate Tower της πόλης.

Ο συντομότερος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (8)

Ένα μόνο σπίτι χώρεσε στο Ebenezer Place στο Caithness της Σκωτίας. Πρόκειται για τον πιο σύντομο δρόμο στον κόσμο, που μετρά μόλις 2 μέτρα.

Ο πιο ευρύς

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (9)

Με σχεδόν 140 μέτρα πλάτος, η λεωφόρος 9 de Julio στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής είναι ο πιο ευρύς στον κόσμο.

Ο πιο διάσημος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (10)

Η λίστα δεν μπορούσε να μην περιλαμβάνει την οδό Lombard στο Σαν Φρανσίσκο. Διαθέτει οκτώ κομμάτια με παρτέρια, καθώς είναι τόσο απότομη, ώστε χωρίς αυτά κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να τη διασχίσει.

Ο αρχαιότερος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (11)

Ο δρόμος προς την Γκίζα είναι ο παλαιότερος γνωστός δρόμος στον κόσμο. Μετρώντας πάνω από 4.600 χρόνια, χρησίμευε στη μεταφορά τεράστιων κομματιών βασάλτη από τα λατομεία.

Ο πιο επικίνδυνος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (12)

Ο δρόμος Yungas, που οδηγεί από το το La Paz στο Coroico στη δυτική Βολιβία, έχει το παρατσούκλι «ο δρόμο του θανάτου», εξαιτίας των αμέτρητων ατυχημάτων που έχουν συμβεί σε αυτόν.

Ο καλύτερα συνδεδεμένος

Οι πιο παράξενοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο (13)

Ο δρόμος Atlanterhavsveien, γνωστός και ως Atlantic Road, είναι μια διαδρομή 5 μιλίων στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, που αποτελείται από 8 γέφυρες, που διασχίζουν το αρχιπέλαγος 8 διαφορετικών νησιών, δημιουργώντας μια απίστευτα γραφική διαδρομή.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook