Νεαρή γυναίκα δείχνει τι συμβαίνει όταν έχεις ναρκοληψία (Video)

Κοπέλα δείχνει πως είναι η ναρκοληψία

Η Sarah Elizabeth είναι μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από ναρκοληψία με καταπληξία.

Στην προσπάθεια της να εξηγήσει στον κόσμο πως αυτή η νευρολογική διαταραχή είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο οποίο κατέγραψε τυχαία ένα επεισόδιο ναρκοληψίας που είχε.

Η ναρκοληψία είναι μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανεξέλεγκτη υπνηλία, ακόμη και μετά από επαρκή ύπνο. Το άτομο που πάσχει από ναρκοληψία, ο ναρκοληπτικός, έχει επαναλαμβανόμενες ακαταμάχητες προσβολές ύπνου, που όταν έρχονται δεν μπορεί να αντισταθεί και μπορεί ως αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ακόμη και σε ακατάλληλες ή επικίνδυνες συνθήκες, στο μέσο μιας συζήτησης για παράδειγμα ή κατά την οδήγηση.

Επίσης, ο ναρκοληπτικός μπορεί να εκδηλώνει σε ποσοστό 70% βραχέα επεισόδια καταπληξίας, δηλαδή αιφνίδιας απώλειας του μυϊκού τόνου συχνά ως αποτέλεσμα έντονης συγκίνησης. Μετά δηλαδή από έντονο γέλιο, θυμό, έκπληξη ο ναρκοληπτικός μπορεί να σωριαστεί κάτω χωρίς όμως να έχει χάσει τις αισθήσεις του ή απλά να του πέσουν αντικείμενα που κρατά, να χαλαρώσει το σαγόνι του, να πέσουν τα βλέφαρα του, το κεφάλι του ή τα χέρια του.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.