Ποια είναι τα καλύτερα μας χρόνια; Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Ποια είναι τα καλύτερα μας χρόνια;

Πιστεύετε ότι τα καλά σας χρόνια έχουν περάσει; Κάποιοι ερευνητές λένε πως όχι.

Μια νέα έρευνα η οποία έλαβε χώρα στη Βρετανία με 2.000 άτομα να έχουν ερωτηθεί, δίνει φως στο… κυνήγι της ευτυχίας.

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και πως οι μεγαλύτεροι είναι γκρινιάρηδες και ανικανοποίητοι αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Τα 35 ήταν η ηλικία που οι περισσότεροι από τους 2000 ερωτηθέντες -σε έρευνα της Samsung για το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ- σημείωσαν ως την πιο δυστυχισμένη τους χρονιά καθώς σε αυτή την ηλικία προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει την προσωπική ζωή με την δουλειά και την δημιουργία οικογένειας και κατά μέσο όρο οι πιο πολλοί αποκτούν το πρώτο τους παιδί περίπου μεταξύ 30 και 35.

Στα 58 σύμφωνα με την έρευνα ήταν η πιο ευτυχισμένη φάση των περισσότερων καθώς είχαν πλέον βρει την ισορροπία που χρειάζονταν για να μπορέσουν να χαρούν την ζωή.

Δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ 30 και 35 είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σύμφωνα με τους ειδικούς γιατί προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. «Και μέχρι να φτάσουμε στα 50 συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά αυτά που έχουν σημασία ειδικά στους τομείς δουλειάς και οικογένειας» δηλώνει ο Κάρι Κούπερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα χρήματα ήταν το κυριότερο στρεσογόνο ζήτημα στις ζωές των ερωτηθέντων βάση της έρευνα και ο βασικότερος παράγοντας ευτυχίας ήταν μια ειλικρινής και αληθινή σχέση με τον σύντροφο τους. Και όλα αυτά φαίνεται οτι ισορροπούσαν απόλυτα στα 58. Απολαύστε λοιπόν την μέση ηλικία!

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook