Τα οφέλη μιας προπληρωμένης κάρτας και πώς να την αποκτήσετε

Προπληρωμένη κάρτα

Οι προπληρωμένες κάρτες είναι θα λέγαμε ένα υβριδικό προϊόν. Μοιάζει εξ’ αρχής με πιστωτική κάρτα καθώς έχει και την λειτουργία πιστωτικής αλλά πλησιάζει περισσότερο στο προφίλ μιας χρεωστικής κάρτας. Μπορείτε να επιλέγετε το ποσό που θα ‘φορτώσετε’ στην κάρτα αυτή ανάλογα με την αγορά που θέλετε να κάνετε κάθε φορά κι όταν το υπόλοιπο του λογαριασμού τελειώσει απλά μπορείτε να προσθέσετε χρήματα όποια στιγμή θελήσετε. Με τέτοιου είδους κάρτες, που υποστηρίζονται από μεγάλα δίκτυα, οι συναλλαγές μέσω internet αλλά και σε φυσικά καταστήματα γίνονται παιχνίδι.

Εκτός αυτού οι προπληρωμένες κάρτες είναι κατάλληλη εναλλακτική λύση για τις τράπεζες. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει την ζωή τους πιο εύκολη με αυτόν τον τρόπο. Ουσιαστικά μπορεί κάποιος να κάνει τις συναλλαγές που απαιτούν πιστωτική χωρίς όμως να έχει ούτε πιστωτική, ούτε τραπεζικό λογαριασμό! Με αυτόν τον τρόπο θα λέγαμε ότι αντικαθιστά τη λύση του παραδοσιακού τραπεζικού λογαριασμού για τις συναλλαγές.

Από την άλλη εάν το πιστωτικό σας ιστορικό ή οι σχέσεις σας με τις τράπεζες δεν είναι και η καλύτερη, τότε τέτοιου είδους κάρτες είναι επιλογή με κλειστά μάτια. Επιπλέον εάν δεν έχετε ακόμη αποκτήσει την πρώτη κάρτα, μπορείτε να κάνετε την πρώτη σας δοκιμή έτσι. Αποφεύγετε τους πειρασμούς για αγορές άσκοπες αυθόρμητες αγορές αλλά επίσης παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή τα έξοδά σας.

Η ανανέωση του υπολοίπου είναι πολύ απλή συνήθως. Από μεταφορά μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μεταφορά από διαδικτυακές τράπεζες αλλά ακόμη κι από καταστήματα λιανικής απευθείας. Με τις υπηρεσίες προπληρωμένης κάρτας, η διαδικασία ανανέωσης είναι οικεία καθώς μοιάζει με αυτήν της ανανέωσης χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά, με απλή αγορά δελτίου με αριθμό PIN από καταστήματα σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης είτε ακόμη και τα περίπτερα σε όλη την χώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ποσού μεταξύ 25€, 50€, 75€, ή 100€ και επιλέγει ο καθένας το αντίστοιχο πόσο που θέλει να «φορτώσει» στην κάρτα του.

Πώς επωφελούνται από αυτό το προϊόν τα πιστωτικά ιδρύματά; Πολλές φορές χρεώνουν αμοιβή για την προσφερόμενη υπηρεσία ενώ κάποιες φορές είναι δωρεάν. Τα online προπληρωμένα μέσα πληρωμής διαθέτουν το ίδιο καθεστώς ασφάλειας με τις πιστωτικές κάρτες. Οπότε σε περίπτωση κλοπής είτε κακόβουλης χρήσης, πληροφορείτε άμεσα την εκδότρια εταιρία και ακυρώνεται η κάρτα και παράλληλα καλύπτεται το ποσό. Είναι καιρός λοιπόν να οργανώσετε τον προϋπολογισμό σας και να αρχίσετε, γιατί όχι, να βάζετε τέτοιες εναλλακτικές λύσεις στις αγοραστικές σας συνήθειες.