Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο: Λευκό με χρυσό ή μπλε με μαύρο;

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (3)

Ένα όμορφο και κομψό φόρεμα απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο – Τι χρώμα έχει το φόρεμα για σας; – Είναι λευκό με χρυσό ή μπλε με μαύρο;

Το φόρεμα που βλέπετε στη φωτογραφία έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου σε τέτοιο βαθμό που χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες με δύο ξεχωριστά hashtag. Ποιο είναι άραγε το χρώμα του κομψού φορέματος και γιατί οι μισοί χρήστες του πλανήτη το βλέπουν χρυσό με λευκό (#whiteandgold) και οι υπόλοιποι μισοί υποστηρίζουν ότι το φόρεμα είναι μπλε με μαύρο (#blackandblue);

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (1)

Με το hashtag #TheDress ο μπλόγκερ Swiked ζήτησε «την βοήθεια του κοινού», δηλαδή όλων των χρηστών του διαδικτύου, όταν ο ίδιος και οι φίλοι του δεν μπορούσαν να καταλήξουν στο χρώμα του φορέματος.

Η γνωστή ιστοσελίδα Buzfeed πήρε θέση στην διαφωνία, η οποία έγινε παγκόσμιο θέμα των απανταχού χρηστών και χώρισε τους χρήστες σε δύο ομάδες… Ακόμα και η βρετανική εφημερίδα Independent, που έκανε μια δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών της, δεν κατάφερε να βρει τη λύση αφού πλειοψήφισε μεν η ομάδα του «μπλε με μαύρο», αλλά μόνο οριακά!

Εκτός από τους «κοινούς θνητούς» ακόμα και celebrities, όπως η Taylor Swift ή η Anna Kendrick μπήκαν στην διαδικασία να προβληματιστούν και να διαφωνήσουν για το χρώμα του φορέματος, που η μεν πρώτη το έβλεπε μπλε και μαύρο ενώ η δεύτερη δήλωνε πως το χρώμα του επίμαχου φορέματος είναι λευκό με χρυσό!

Έτσι, προτού τα νεύρα των χρηστών γίνουν κουρέλια και για να σταματήσει ο διχασμός στο διαδίκτυο η επιστήμη έρχεται να δώσει απάντηση στον γρίφο για δυνατούς λύτες.

Ο νευροεπιστήμονας Bevil Conway μίλησε για το παράξενο φαινόμενο στο αμερικανικό περιοδικό Wired και εξήγησε το παράδοξο γεγονός ως εξής: «Διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός που αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα, μπαίνουν μέσα στα μάτια μας μέσα από τους φακούς και “χτυπούν” τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Εκεί, οι χρωστικές ουσίες διεγείρουν τις νευρικές συνδέσεις του οπτικού φλοιού και επιτρέπουν στον εγκέφαλο να σχηματίσει αυτά τα σήματα που λαμβάνει σε μια εικόνα.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος φιλτράρει και φωτίζει αυτό που λαμβάνει για να δει το πραγματικό χρώμα ενός αντικειμένου αλλά το γαλαζωπό χρώμα του φορέματος επηρεάζει αυτή την ικανότητα του εγκεφάλου. Το οπτικό σύστημα κοιτάζει την εικόνα και προσπαθεί να βρει τα χρώματά της αλλά αυτά τα βλέπει ο καθένας ανάλογα με τον φωτισμό που επικρατεί. Έτσι, οι άνθρωποι που βλέπουν λιγότερο τη μπλε πλευρά θεωρούν ότι το χρώμα του φορέματος είναι λευκό με χρυσό ενώ εκείνοι που βλέπουν λιγότερο την χρυσή απόχρωσή του καταλήγουν να υποστηρίζουν ότι το χρώμα του φορέματος είναι μπλε και μαύρο».

Τώρα το «διάσημο» φόρεμα πωλείται έναντι 68 ευρώ από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Roman Originals και… «όσες πιστές προσέλθετε»!

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (2)

Το μοντέλο που πρωτοφόρεσε το φόρεμα αποκαλύπτει τι χρώμα είναι

Μετά το παραλήρημα που έχει προκληθεί στο Διαδίκτυο με μία μόνο φωτογραφία ενός φορέματος που οι μισοί το βλέπουν λευκό με χρυσό και οι άλλοι μισοί το βλέπουν μπλε με μαύρο, η επίσημη απάντηση δίνει τέλος στην αγωνία δεκάδων χρηστών.

Τη στιγμή που το Twitter έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα με τη μία ομάδα να υποστηρίζει με σθένος ότι το #thedress είναι λευκόχρυσο και την άλλη να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι πρόκειται για ένα μπλε με μαύρο ρούχο, το μοντέλο που το πρωτοφόρεσε έχει την απάντηση.

Η Λόρα Κόλμαν, λοιπόν, που πόζαρε φορώντας το επίμαχο φόρεμα στα πλαίσια φωτογράφησης για την πώλησή του στην ιστοσελίδα της εταιρίας Roman Originals αποκαλύπτει: Το φόρεμα είναι μαύρο με μπλε!

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (4)

Το… μυστήριο έλυσε με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου «ανέβασε» τη φωτογραφία της με τη δημιουργία της Roman Originals συνοδεία μηνύματος που ανέφερε «Οκ. Λοιπόν, ήμουν η πρώτη που φόρεσα αυτό το φόρεμα και σας επιβεβαιώνω ότι είναι απόλυτα μαύρο με μπλε! #thedress».

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (6)

Πάντως, παρά τον ανεξήγητο ντόρο που απασχόλησε δεκάδες χρήστες του Διαδικτύου, η εταιρία Roman Originals άρπαξε την ευκαιρία και «προμοτάρει» όσο μπορεί καλύτερα το φόρεμα με τη δαντέλα. Όποιος ενδιαφερόμενος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της θα αντικρίσει στην πρώτη σελίδα το «dress» να πωλείται προς 68 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η διαμάχη έχει πάρει και άλλες διαστάσεις, καθώς ακόμα και τα… Lego ντύθηκαν με τις δύο διαφορετικές εκδοχές!

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (5)

Μάλιστα, η Κόλμαν δήλωσε πως πλέον το κομμάτι πωλείται σε έκπτωση, ενώ στην ιστοσελίδα αναγράφονται και οι υπόλοιποι χρωματικοί συνδυασμοί στο οποίο διατίθεται ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός στο Ίντερνετ. Όσες ενδιαφέρονται μπορούν, λοιπόν, να επιλέξουν ανάμεσα σε μπλε με μαύρο, λευκό με μαύρο, κόκκινο με μαύρο και ροζ με μαύρο…

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (7)

Το φόρεμα που δίχασε το διαδίκτυο (8)

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook