Το τολμάς: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο

Τα ταξίδια είναι σίγουρα ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουμε τον κόσμο και να περάσουμε τις διακοπές μας. Κάποια μέρη, όμως, ίσως να μην είναι και τα πιο ασφαλη

 • Ηφαίστειο Villarrica

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (1)

Είναι ενεργό ηφαίστειο στην Χιλή. Το ηφαίστειο δεσπόζει πάνω από την πόλη Βιγιαρρίκα και τη λίμνη Βιγιαρρίκα. Η ανάβαση στο ηφαίστειο είναι δημοφιλής και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται αρκετές αναβάσεις με οδηγούς. Το ηφαίστειο έχει ύψος 2.847 μέτρα και οι παγετώνες του καλύπτουν 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κυρίως στις νότιες πλαγιές.

 • Ο δρόμος του θανάτου,Βολιβία

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (2)

Βρίσκεται στη Βολιβία, έχει μήκος 69 χιλιόμετρα και συνδέει τη πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας με το χωριό Κορόικο. Το 1995 ανακοινώθηκε επίσημα ως “ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου” επειδή εκεί χάνουν τη ζωή τους 200-300 άνθρωποι κάθε χρόνο. Πολλοί άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τον δρόμο αυτό, από το 1990. Επιπλέον υπάρχουν κάποιες ομάδες που κάνουν διαδρομές με ποδήλατα για τους τουρίστες μία εκ των οποίων είναι η Vertigo Biking.

 • Taiarapu-Ouest,Ταϊτή

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (3)

Σερφάροντας στα διάσημα κύματα Ταϊτής είναι σαν να “φλερτάρεις” με το θάνατο. Ο Προορισμός είναι πολύ δημοφιλής στους σέρφερς. Υπήρξαν πέντε θάνατοι στο Teahupoo από το 2000.

 • Όρος Χούα Σαν

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (4)

Το όρος Hua Hua Shan ή απλά Hua Shan βρίσκεται 120 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Γιάν (Xian), στην επαρχία Σανξί ( Shaanxi), μια από τις ομορφότερες και πιο τουριστικές επαρχίες της Κίνας. Το Χουά Σαν είναι επίσης γνωστό με το όνομα “Δυτικό Μεγάλο Βουνό” και ανήκει στα πέντε ιερά βουνά της ταοϊκής Κίνας, έχοντας μια μακρόχρονη παράδοση θρησκευτικής σημασίας. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, ενώ πιστεύεται ότι γίνονται περισσότερες από 100 θανατηφόρες πτώσεις κάθε χρόνο, τις οποίες το καθεστώς λογοκρισίας κρατά μυστικές, ώστε να αποφευχθεί η δυσφήμιση της περιοχής. Γεγονός είναι πάντως ότι αρκετοί αναρριχητές επιχειρούν να φθάσουν στην κορυφή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να προλάβουν το ανεπανάληπτο θέαμα της ανατολής, το επόμενο πρωϊ.

 • Couloir Corbet, Jackson Hole, Wyoming, ΗΠΑ

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (5)

Την πίστα Corbet οφείλει κάθε «συνειδητοποιημένος» σκιέρ να την περάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Το τελεφερίκ για το όρος Rendezvous σας αφήνει ακριβώς στην αρχή της καθόδου. Οι περισσότεροι -τουλάχιστον οι αρχάριοι- έρχονται ως εδώ, κοιτάζουν προς τα κάτω με δέος αλλά δεν τολμούν να προβούν σε κατάβαση. Γιατί αυτό που πρέπει κάποιος να ξεπεράσει είναι το πρώτο άλμα στην κορυφή της πίστας! Και υπάρχουν δύο τρόποι: Είτε κάνοντας άλμα προς τα αριστερά και μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους προς τα εμπρός για να μπεις στην απότομη στροφή, περνώντας από το μεγάλο βράχο, ή να κάνεις άλμα 6 μέτρων(!) πάνω από τα βράχια. Διαλέγεις και παίρνεις!

 • Ilha de Queimada Grande, Βραζιλία

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (6)

Γνωστό και ως Snake Island. Απέχει 90 μίλια ανοικτά των ακτών του Σάο Πάολο, το μικρό νησί είναι το σπίτι 4.000 θανατηφόρων φιδιών.Οι μόνοι μόνοι που έχουν πρόσβαση στο νησί είναι βιολόγοι και μέλη του ναυτικού της Βραζιλίας επειδή στο νησί υπάρχει ένας φάρος.

 • Ηφαιστείου Cerro Negro στη Νικαράγουα

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (7)

Ένα σχετικά νέο άθλημα ονομάζεται volcano boarding και κάνει θραύση στις πλαγιές του ηφαιστείου Cerro Negro στη Νικαράγουα.Στην τεχνική θυμίζει αρκετά το snowboarding, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια ειδική στολή αλλά και ένα κομμάτι κοντραπλακέ ενισχυμένο με μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται για να γλιστρά ο αθλητής στις πλαγιές των ηφαιστείων.

 • Καταρράχτες της Βικτώρια στη Ζιμπάμπουε

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (8)

τους καταρράχτες της Βικτώρια στη Ζιμπάμπουε σε ύψος 108 μέτρων υπάρχει μια φυσική κοιλότητα γνωστή σαν η πισίνα του διαβόλου (Devil’s pool). Από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο μπορεί κανείς να κολυμπήσει πολύ κοντά στην άκρη του καταρράχτη, εκεί που τα νερά του ποταμού Ζαμβέζη πέφτουν με ορμή στο κενό. Οι καταρράχτες της Βικτώρια θεωρούνται ένα από τα επτά θαύματα του φυσικού κόσμου και οι φωτογραφίες από τους κολυμβητές στην «πισίνα του διαβόλου» πραγματικά κόβουν την ανάσα.

 • Η Νέα Σμύρνη της Φλόριντα

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (9)

Η ακτή της Νέας Σμύρνης θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των επιθέσεων καρχαριών. Αν και κάποτε εθεωρείτο η πιο ασφαλής παραλία λουομένων του κόσμου, σύμφωνα με το Discovery Channel στην περιοχή σημειώνονται πλέον οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετρ.μίλι παγκοσμίως. Παρόλα αυτά η κομητεία δεν έχει κλείσει τις παραλίες αυτές για τους λουόμενους.

 • Half Dome, Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (10)

Το Half Dome είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο πέτρωμα στο Yosemite National Park. Το σύνολο της διαδρομής είναι 8.5 χιλιόμετρα. Η ανάβαση επιτρέπεται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε τα καλώδια αποσύρονται, ενώ η εμπειρία είναι μοναδική. Βέβαια, το εγχείρημα αφορά μόνο σε εκπαιδευμένους ορειβάτες ή ανθρώπους που ξέρουν από ανάβαση, γιατί ενέχει πολλούς κινδύνους.

 • Jellyfish Lake, Rock Islands, Παλάου

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο (11)

Θυμάστε τη σκηνή με τις μέδουσες στο Ψάχνοντας τον Νέμο; Παρόμοια είναι η Jellyfish Lake στο Παλάου. Στην περιοχή υπάρχουν εκατομμύρια μέδουσες που μεταναστεύουν ακολουθώντας την πορεία του ηλίου. Οι τουρίστες μπορούν να λάβουν άδεια εισόδου για να επισκεφθείτε το νησί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook