Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο

Δείτε εικόνες από το νέο μέγα-εγχείρημα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεραστίων διαστάσεων κατασκευαστικές εργασίες της νέας «super-city» της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2035.

Μάλιστα, όπως επισήμανε οι 50.000 πρώτοι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να αρχίσουν να μετακομίζουν σε αυτήν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Fahd al-Rasheed, διευθύνων σύμβουλος της Emaar Economic City, που βρίσκεται πίσω από αυτό το γιγαντιαίο έργο ανάπτυξης προϋπολογισμού 94 δισ. ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά για το βασιλιά Αμπντουλάχ πως για εκείνον «το όριο είναι ο ουρανός».

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο (1)

Οι εργασίες στην πόλη King Abdullah Economic City (KAEC) ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια και έχει ολοκληρωθεί περίπου το 15% της pop-up τεράστιας αυτής μητρόπολης.

Χτισμένη εξ ολοκλήρου από… το μηδέν, η KAEC αναμένεται να στεγάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση 70 τετραγωνικών μιλίων –σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ και σχεδόν παρόμοιο μέγεθος με την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο (2)

Βρίσκεται σε απόσταση 96 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Τζέντα και χτίζεται σε μια ακατοίκητη έκταση της ερήμου.

Η πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία και γήπεδα γκολφ, ένα λιμάνι ικανό να διαχειριστεί 20 εκατ. κοντέινερ το χρόνο, ένα βιομηχανικό συγκρότημα, ένα οικονομικό νησί, εγκαταστάσεις με παραλίες και κατοικημένες περιοχές.

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο (3)

Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο (4)

Ο al-Rasheed είχε δηλώσει παλαιότερα στο BBC: «Χτίζουμε έχοντας υπόψη μας το 65% του πληθυσμού, που είναι κάτω των 30 ετών, καθώς επίσης και τους 200.000 περίπου Σαουδάραβες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αναμφισβήτητα όταν επιστρέψουν θα αλλάξουν τα πράγματα».

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook