Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο

Απολαύστε τα αστέρια του σινεμά… κάτω από τ΄ άστρα.

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και τα μπουφάν μπαίνουν στις ντουλάπες, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις μια ταινία απ’ ό,τι σε κάποιο θερινό κινηματογράφο.

Όταν μάλιστα, το σκηνικό πίσω από το λευκό πανί είναι σαν κι αυτά που θα δείτε παρακάτω… τότε η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή.

Από αρχαία αμφιθέατρα, μέχρι ανοιχτά σινεμά σε ταράτσες μέσα σε… τζακούζι, δείτε παρακάτω τις πιο ασυνήθιστες τοποθεσίες θερινών κινηματογράφων στον κόσμο!

  • 1. Amante Movie Nights – Ίμπιζα, Ισπανία

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (1)

Αναμφισβήτητα μία από τις πιο ατμοσφαιρικές, ρομαντικές και αξέχαστες εμπειρίες θερινού κινηματογράφου που μπορεί να βιώσει κανείς. Σημειώστε το μέρος: Amante στην Ίμπιζα.

  • 2. Pula Film Festival – Pula Arena, Κροατία

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (2)

Υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρακολουθείς μια ταινία με τους αγαπημένους σου αστέρες του σινεμά, απ’ ό,τι σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο;

Το Pula Arena φιλοξενεί το παλαιότερο κροατικό φεστιβάλ κινηματογράφου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σε μια εκπληκτική τοποθεσία. Το φεστιβάλ εγκαινιάστηκε το 1954 και μέσα σε λίγα χρόνια είχε καταφέρει να γίνει το κεντρικό γεγονός της βιομηχανίας κινηματογράφου στην ευρύτερη περιοχή, με τα πρώτα εθνικά βραβεία να παρουσιάζονται το 1957.

  • 3. St George OpenAir Cinema – Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (3)

Οι Αυστραλοί και οι επισκέπτες του Σίδνεϊ μπορούν να απολαύσουν μια αγαπημένη τους ταινία με φόντο ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό του αστικού ορίζοντα της πόλης, στο θερινό κινηματογράφο St George OpenAir Cinema. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα κοκτέιλ τους, μαζί με μια ταινία… κάτω από τ’ άστρα.

  • 4. Fortress and Riverbad Cinemas – DokuFest, Prizren, Κόσοβο

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (4)

Το Dokufest δημιουργήθηκε το 2002 από μια ομάδα φίλων, οι οποίοι ξεκίνησαν με σχεδόν καθόλου χρηματοδότηση. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε ένα πολιτιστικό γεγονός που προσελκύει καλλιτέχνες και κοινό από τη διεθνή σκηνή, «στεγάζοντας» τις εκδηλώσεις του σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες, όπως το Castle Theatre που έχει χτιστεί σε μια πλατφόρμα στην κορυφή ενός βουνού.

Στο πλαίσιο του Riverbad Cinema, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες του φεστιβάλ δίπλα στο ποτάμι.

  • 5. Film4 Summer Screen – Somerset House, Λονδίνο, Αγγλία

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (5)

Το διάρκειας δύο εβδομάδων φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα εκλεκτικό πρόγραμμα ταινιών για όλα τα γούστα, από κλασικές ταινίες μέχρι νέες κυκλοφορίες και red-carpet πρεμιέρες.

  • 6. Blue Starlite Mini Urban Drive-In – Μαϊάμι και Ώστιν, ΗΠΑ

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (6)

Ταdrive-in που έχουμε δει σε πολλές αμερικάνικες ταινίες… γίνονται πραγματικότητα στο Μαϊάμι και το Ώστιν στις ΗΠΑ.

Για νοσταλγικούς σινεφίλ!

  • 7. Hot Tub Cinema – Λονδίνο, Αγγλία

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (7)

Οι ωραιότεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο (8)

Απολαύστε μια ταινία, βουτηγμένοι στην κυριολεξία σε μια… ζεστή μπανιέρα, παρέα με τους φίλους σας… για μια εμπειρία «Hot Tub Cinema» στην αγγλική πρωτεύουσα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook