Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος

Πόσοι από εμάς δεν έχουν φανταστεί μια κουζίνα που τα κάνει όλα μόνη της. Να κάνει όλη τη δουλειά, ώστε να γλιτώνουμε χρόνο, τον οποίο χρειαζόμαστε για άλλες δραστηριότητες.

Η κουζίνα του 2025 υπόσχεται να κάνει όλη τη δουλειά για σας. Η εταιρεία IKEA στην EXPO του Μιλάνο παρουσίασε το Concept Kitchen του 2025 και μας αφήνει με το στόμα ανοικτό!

Η κουζίνα σχεδιάστηκε με την IDEO, μια παγκόσμια εταιρεία σχεδιασμού με το δυναμικό της να επικεντρώνεται σε «κοινωνικές, τεχνολογικές και δημογραφικές δυνάμεις, που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο «συμπεριφερόμαστε» γύρω από τα τρόφιμα το 2025».

Καλωσορίσατε στην κουζίνα του 2025. Κάπως έτσι θα μοιάζει…

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (1)

Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε την τομάτα. Τοποθετήστε τη στο τραπέζι του IKEA και θα μάθετε αμέσως μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Στόχος είναι να περιορίσετε τα απομεινάρια του φαγητού.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (2)

Όλες οι συνταγές εμφανίζονται στον τοίχο ή το τραπέζι. Αφήστε το iPad στον καναπέ.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (3)

Για τα μικρά διαμερίσματα το «μαγικό» τραπέζι θα έχει και κουζίνα. Κρυφά πηνία θα θερμαίνουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, αφήνοντας παράλληλα το τραπέζι ελεύθερο για κόψιμο λαχανικών, μαγείρεμα ή και στρώσιμο για φαγητό.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (4)

Παράλληλα, το ψυγείο δεν θα έχει πόρτα για να βλέπετε τι έχετε μέσα κατευθείαν.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (5)

Τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο θα αποθηκεύονται σε διαφανή δοχεία, όπου θα ελέγχεται μέσω επαγωγικής τεχνολογίας η ψύξη, η οποία θα είναι ενσωματωμένη στα ράφια.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (6)

Παραδείγματος χάρη τα ψάρια θα αποθηκεύονται σε ειδικά τάπερ, τα οποία θα έχουν την απαραίτητη θερμοκρασία.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (7)

Ο νεροχύτης θα έχει «έξυπνο σύστημα νερού», όπου θα ενθαρρύνει την υπεύθυνη χρήση αυτού. Θα έχει δύο νιπτήρες: μία για το «μαύρο νερό» που βγαίνει στους υπονόμους και ένα για το «γκρίζο», που επαναχρησιμοποιείται στο πλυντήριο πιάτων ή να ποτίσει τα φυτά πάνω από το νεροχύτη.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (8)

Ευσυνείδητη ρίψη απορριμάτων. Τα σκουπίδια θα ταξινομούνται, θα συνθλίβονται, θα τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες και θα φέρουν ετικέτα.

Έτσι θα είναι οι κουζίνες το 2025 – Ένας άλλος κόσμος (9)

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook